X

Serviciile de securitate ucrainene încep investigarea starețului Lavrei Peşterilor din Kiev, pentru ”incitare la ură sectară”.

Foto: 24tv. ua

Serviciile de securitate ucrainene încep investigarea starețului Lavrei Peşterilor din Kiev, pentru ”incitare la ură sectară”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Voronki, Ucraina, 30 noiembrie 2018

La numai o zi după ce Preasfinția Sa Pavel, Mitropolit de Vîșhorod şi Cernobîl, starețul Lavrei Peșterilor din Kiev, a vorbit despre presiunea împotriva lui şi a multor alți ierarhi şi împotriva clerului din Biserica Ortodoxă Ucraineană, zicând: ”nu aş fi surprins dacă au existat investigații şi hărţuieli”, serviciul ucrainean de securitate a început a face exact acest lucru.

Șeful de personal al Serviciului de Securitate, Igor Guskov, a confirmat pentru Interfax Ucraina, că serviciul a început să percheziționeze locul de reședință al Mitropolitului, din dependinţa Lavrei, în satul Voronki din regiunea Kiev, în această dimineaţă. Potrivit avocatului prezent la percheziție, ei au confiscat o carte.

”Serviciul ucrainean de securitate desfășoară percheziții la locul de reședință al capului Lavrei Peşterilor din Kiev, Mitropolitul Pavel, conform articolului privind încălcarea drepturilor egale ale cetăţenilor, pe motive de rasă, naționalitate sau religie”, a declarat serviciul de securitate.

Potrivit site-ului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, trei autobuze pline de angajaţii ai serviciului de securitate au ajuns la dependință la ora 09:00, în această dimineaţă, pentru a efectua percheziția.

Guskov a explicat că perchezițiile au fost efectuate la indicațiile directorul poliției naționale de investigații din regiunea Kiev, menţionând că împotriva mitropolitului s-a început urmărirea penală.

După cum raportează Vesti, cu referire la canalul Telegam al avocatului Andrei Portnov, care a fost prezent la percheziție, serviciul confiscase doar o carte, Biserica Ortodoxă Ucraineană: relaţiile cu statul. Atitudine faţă de conflictul din Donbass şi schisma bisericii. Întrebări şi răspunsuri.

Perchezițiile vor continua la alte locații, potrivit avocatului.

Cei condamnaţi conform Art. 161 sunt osândiți să desfășoare până la doi ani de muncă în scop corecţional sau până la cinci ani de închisoare.

Art. 161 implică ”acțiuni intenţionate care vizează incitare la ură și duşmănie naţională, rasială sau religioasă, umilirea onoarei și a demnității naționale sau insultarea sentimentelor cetăţenilor, în legătură cu convingerile lor religioase, precum şi limitarea directă sau indirectă a drepturilor sau stabilirea unor privilegii directe sau indirecte cetăţenilor, pe motive de rasă, culoare, opțiune politică, religioasă şi alte convingeri, sex, origine etnică şi socială, proprietate, locul de reşedinţă, limbă sau alte motive, legate de violenţă, înşelăciune sau ameninţări, inclusiv cele comise de un oficial.”

Preasfinția Sa a fost catalogat anterior drept ”duşman al independenţei Ortodoxiei Ucrainene, aflat sub controlul Rusiei (o țară agresoare), prin Biserica Ortodoxă Rusă”, de site-ul Mirotvorets al guvernului.

Pentru mai multe informaţii despre persecuţiile împotriva Lavrei Kievului și a Lavrei Poceaev și a Mitropolitului Pavel, și pentru o informare eficientă a se vedea și raportul nostru de ieri.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Ma mir ca au intarziat atat… sa ne asteptam si pe plaiuri mioritice la actiuni similare! Toti cei “periculosi” pentru demonocratia ce se instaleaza cu pasi repezi, trebuie trimisi in gulag (ca acolo-i ca intr-o statiune, cinematografe, papa bun, libertate, conform acelor studenti tembeli din suedia, parca?!).

    1. Nu, acolo actioneaza ucrainienii contra romanilor. La noi le ducem grija…iar ei aresteaza interzxic limba romana in biserica si scoli…Astia sint …cu asa porieteni, vorba romanului- nu mai ai nevoie de dusmani!

  2. Staretul Lavrei Pesterilor din Kiev este un om sfant
    si o sa fie persecutat, osandit si apoi o sa mucenicesca
    asemenea Sfintilor din vechime.
    A sosit vremea: este timpul muceniciei!

    Doamne miluieste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button