X

Iohannis trimite militari români în războiul din Orient

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentarii au luat act de scrisoarea președintelui Klaus Iohannis, prin care aprobă participarea Armatei României la operațiuni militare în Orientul Mijlociu, dirijate împotriva rebelilor yemeniți houthi. 

În documentul președintelui se explică faptul că pe fondul războiului din Gaza și al intensificării atacurilor yemenite asupra unor obiective de interes pentru Israel, zona coastelor yemenite și a Strâmtorii Bab-al-Mandeb s-a deteriorat constant, cu repercusiuni negative la nivelul economiei europene și mondiale.

Hotărârea lui Iohannis vine în urma deciziei unilaterale a Statelor Unite ale Americii de a interveni militar împotriva rebelilor Al-Houthi.

La 18 decembrie 2023, Statele Unite ale Americii şi-au asumat intervenţia împotriva rebelilor Al-Houthi prin lansarea operaţiei maritime de tip coaliţie PROSPERITY GUARDIAN (OPG), iar pe 29 ianuarie 2024, Uniunea Europeană a aprobat Conceptul de Gestionare a Crizei pentru o nouă operaţie maritimă, EUNAVFOR ASPIDES, având ca obiectiv protejarea securităţii maritime pe principalele rute de navigaţie din Strâmtoarea Bab-al-Mandeb, Strâmtoarea Ormuz, apele internaţionale din Marea Roşie, Marea Arabiei şi Golful Persic.

Iohannis a aprobat participarea Armatei României la EUNAVFOR ASPIDES, în vederea asigurării libertăţii de navigaţie în Strâmtoarea Bab-al-Mandeb, Strâmtoarea Ormuz, apele internaţionale din Marea Roşie, Marea Arabiei şi Golful Persic, începând din anul 2024.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Dar de ce trimiți tu, mă nenorocitule, militari români să se implice în acest război ? Nu vă ajunge ce ați făcut în Afganistan și Iraq, dobitocilor, că ați luat parte la agresiunea teroristă și la invadarea SUA NATO a unor țări arabe cu care România avea relații pașnice și de prietenie ??? După ce că ați lăsat trupele NATO să ocupe România,și ne-ați distrus armata și industria de armament, ați implicat această țară și în războaiele acestei organizații teroriste împotriva unor țări suverane. Acum suntem țintă nucleară pentru rusi, suntem în război cu rebelii houthi și probabil cu Iranul. Mai lipsește doar să vă duceți și în Coreea de Sud și să ne faceți ținte nucleare și ale coreenilor, ca să fie treaba treabă.!!!! Baaaa jigodie, tu vei fi executat de poporul român !!! Nu scapi !!!!!

  2. Mizerabilul Plavan joaca dupa cum i se canta, punand constant in pericol securitatea si interesele Romaniei! Vrea sa obtina cu orice pret presedintia NATO, iar daca stapanii sai externi i-ar cere sa traga cu tunul in romani, ar face-o imediat fara sa clipeasca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button