X

Ne obișnuim cu ideea de a fi supravegheați? Nu o fi împotriva „Drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”? Tot mai multe inițiative „smart” pentru controlul populației

de null

Nvidia, în parteneriat cu dezvoltatorul de inteligență artificială AnyVision, va crea o tehnologie de recunoaștere facială pentru smart city-urile din lume.

FOTO: https://static2. playtech.ro/wp-content/uploads/2018/02/nvidia-recunoastere-faciala-1170×658.jpg

Cele două companii vor să instaleze camerelor de supraveghere CCTV programe de recunoaștere facială. Cei de la AnyVision au spus că tehnologia ar permite camerelor să scaneze fețele continuu, să le identifice și să urmărească indivizii dintr-o mulțime cu o precizie de 99%. Ulterior, algoritmii pot compara fețele găsite cu o bază de date cu teroriști și infractori. Cu toate astea, datele personale colectate de camerele CCTV ar fi protejate.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tehnologia de la AnyVision ar putea fi folosită atât pe computere, cât și pe telefoane și tablete. Operatorii pot adăuga suspecții într-o bază de date centralizată și să primească notificări atunci când se apropie de o persoană suspectă.

Întreaga inițiativă face parte din programul Metropolis de la Nvidia. Și da, aduce puțin cu sistemul din China. Acesta presupune dezvoltarea de tehnologii de supraveghere cu inteligență artificială pentru orașele mari ale lumii. În momentul de față, partenerii Nvidia pentru acest proiect sunt Cisco, Genetec, Omni AI și MotionLoft.

Toată treaba ne aduce aminte de ideea de Big Brother. Partea mai rea este că cei de la Nvidia nu sunt singurii care au idei mărețe de supraveghere a populației.

În China, recunoașterea facială este la ordinea zilei – o găsești în bănci, aeroporturi, hoteluri și toalete publice. În Chongqing, un proiect pilot, parte a planului „Ochi Ageri” deja funcționează. Ideea este de a conecta camerele de securitate care supraveghează drumurile, mallurile și stațiile de transport cu camerele private ale clădirilor. Totul ar fi apoi integrat într-un sistem național de supraveghere și schimb de date.

Pe măsură ce internetul și orașele smart evoluează, giganții tech vin cu idei noi, iar oamenii sunt puși în situația de a se adapta. Partea bună este că tehnologia dezvoltată de Nvidia și AnyVision ar putea salva mii de vieți, prin prinderea criminalilor și a suspecților, dar și prin identificarea persoanelor dispărute.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Pierderea libertății este echivalentă cu întronarea anti-hristului, adică a omului care se opune lui Hristos. De ce spunem așa? Pentru că Hristos nu are nevoie de camere video ca să știe ce fac frații lui, El știind totul despre toate, ci doar Lucifer dorește (iarăși) să-și pună scaunul său de domnie deasupra dumnezeirii, inspirând aceste vicleșuguri oamenilor (sistemul de urmărire electronic) fără de Dumnezeu. Din ce se vede înscăunarea lui Antihrist este foarte aproape, dar și Parusia este la fel, căci Antihristul nu este altceva decât încercarea credinței creștinilor și de fapt a tuturor oamenilor planetei. Cine va trece de Antihrist va fi prieten pe vecie cu Hristos, chiar una cu El, ceea ce este tot ce contează. Doamne ajută !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button