X

OMS a emis un AVERTISMENT GRAV: Lumea rămâne FĂRĂ ANTIBIOTICE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Organizația Mondială a Sănătății a emis un avertisment grav cum că antibioticele se termină și nu se produc noi medicamente suficient de rapid. 

Raportul publicat marți afirmă că este o “lipsă serioasă” de noi antibiotice elaborate pentru a contracara numărul în creștere de infecții rezistente la antibioticele existente. Totodată majoritatea medicamentelor în prezent aflate în faza de dezvoltare doar aduc modificări la antibioticele existente și constituie doar “soluții pe termen scurt”.

“Raportul a găsit foarte puține opțiuni potențiale de tratament pentru acele infecții rezistente la antibiotice identificate de OMS ca reprezentând cea mai mare amenințare pentru omenire, inclusiv tuberculoza rezistentă la medicamente ce ucide aproximativ 250.000 de oameni în fiecare an”, citim în comunicatul OMS.

Este o nevoie urgentă pentru mai multe investiții în cercetarea infecțiilor rezistente la antibiotice precum tuberculoza, susține directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Rezistența antimicrobială constituie o urgență globală a sănătății ce va periclita serios progresul în medicina modernă”, a adăugat Ghebreyesus. “Altfel vom fi forțați înapoi într-un timp când oamenii se temeau de infecții banale și își riscau viețile printr-o operație minoră.”

Raportul a identificat o duzină de alte clase prioritare de patogeni, inclusiv cele cauzând infecții precum pneumonia sau infecțiile tractului urinar, ce devin “tot mai rezistente la antibioticele existente și necesită urgent noi tratamente.”

https://twitter.com/WHO/status/910331645823209472

Din 51 de noi antibiotice în dezvoltarea clincică pentru a trata infecțiile rezistente prioritare, OMS a găsit doar 8 ce sunt clasificate ca “tratamente inovatoare ce vor adăuga valoare la arsenalul curent de tratamente antibiotice.”

Citește mai mult: Noi sfaturi medicale controversate contrazic peste 3 decenii de cercetare

Sunt de asemenea “foarte puține” antibiotice orale în faza de dezvoltare clinică; micație ce este esențială în tratarea infecțiilor în afara mediului spitalicesc.

“Companiile farmaceutice și cercetătorii trebuie să se concentreze urgent pe noi antibiotice împotriva anumitor tipuri de infecții extrem de serioase ce pot ucide pacienți în câteva zile deoarece nu avem o linie de apărare”, a zis dr. Suzanne Hill, directoare a Departamentului de Medicamente Esențiale la OMS.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button