Unde se afla Osama Bin Laden pe 10 septembrie 2001? Cu o zi înainte de 9/11 era într-un spital militar din Pakistan …

sept. 13, 2017 6663 1 http://bit.ly/2qEXfaA

Michel Chossudovsky: spitalizarea lui Bin Laden din data de 10 septembrie, un reportaj CBS de Dan Rather

Reportajul CBS sugerează că Osama bin Laden a fost internat într-un spital militar pakistanez din Rawalpindi la ora locală 10, la mai puțin de 24 de ore înaintea atacurilor teroriste.

Reportajul nu menționează când anume a fost externat.

Cu toate acestea, acest reportaj aruncă îndoială asupra variantei oficale precum că Osama bin Laden a fost responsabil pentru coordonarea atacurilor de la 9/11.

De unde anume? De pe patul spitalului? De pe laptopul său, sau telefonul celular?

În comandamentul armatei Pakistaneze din Rawalpindi lucrează militari americani și consilieri pe probleme de informații la un loc cu colegii lor Pakistanezi, iar aceștia raportează periodic situația la Washington. Ar fi imposibil ca Osama bin Laden să intre neremarcat în acel spital militar Pakistanez. Osama este un produs valoros de securitate al CIA. Preocupările sale sunt cunoscute.

Dacă acest reportaj CBS este corect, atunci aceasta confirmă faptul că activitatea lui Osama bin Laden din data de 10 septembrie era cunoscută de administrația Bush.

Avea agentul Osama bin Laden un „cip de identificare locativă” cu GPS în corpul său, sau în laptopul său, sau în celularul său, ce ar fi înlesnit localizarea sa precisă de către spionajul american? (acea tehnologie GPS incluzând cipul radiolocator implantat era disponibilă spionajului american și forțelor de ordine cu mult înainte de 2001).

Osama putea fi arestat pe 10 septembrie 2001. Dar nu s-a întâmplat.

Donald Rumsfeld a pretins de mai multe ori că nu se cunoaște locația lui Osama bin Laden: „Este ca și cum ai căuta acul în carul cu fân”. Este o minciună totală. Este inutil să mai povestim, dar „urmărirea lui Bin Laden” imediat după 9/11 a avut ca scop reiterarea legendei „celui mai căutat terorist din lume”.

Transcriptul complet al reportajului CBS este prezentat mai jos. Originalul video al CBS este de asemenea aici.

Extras din prezentarea lui Michel Chossudovsky la universitatea McMaster, Ontario 2002.

Locurile în care și-a petrecut timpul Bin Laden înainte de 9/11

Știrile serii la CBS cu Dan Rather; Autor: Dan Rather, Barry Petersen

CBS, 28 ianuarie 2002

Centru pentru cercetări asupra globalizării, 28 matie 2002

Dan Rather, CBS: în timp ce SUA și aliații săi întețesc vânătoarea lui Bin Laden în războiul împotriva terorismului, știrile CBS au informații exclusive astă seară despre locul în care se afla și ce făcea Bin Laden cu câteva ore până când acoliții săi au lovit SUA la 11 septembrie.

Acesta este rezultatul unei investigații amănunțite condusă de o echipă de jurnaliști de știri a-i CBS, precum și de unul dintre cei mai buni corespondenți ai problemelor externe, Barry Peterson. Acesta este reportajul.

Jurnaliștii CBS au aflat că cu o noapte înaintea atacurilor teroriste de la 11 septembrie, că Osama bin Laden se afla în Pakistan. Primea tratament medical de la aceeași militari care câteva zile mai târziu susțineau cu tărie războiul împotriva terorismului din Afganistan.

Conform surselor CBS din cadrul serviciului de informații pakistanez, bin Laden era foarte vioi pe timpul internării pentru tratament cu dializă la rinichi în cadrul spitalului militar din Rawalpindi. În acea noapte, spune un membru al echipei medicale ce a dorit să rămână anonim, au înlocuit anjajații departamentului de urologie cu alții trimiși în secret pentru a-i înlocui. Se auzea că urmau să trateze o persoană foarte importantă. Echipa specială era evident, bună de nimic.

„Militarii îl înconjurau”, spune alt angajat al spitalului care dorește ca identitatea sa să fie ascunsă „și am văzut pacientul acesta misterios cum era ajutat să se dea jos din mașină. De atunci am văzut multe poze cu acel om. Este cel pe care astăzi îl cunoaștem cu numele de Osama bin Laden. Am auzit de asemenea 2 ofițeri vorbind între ei. Ei spuneau că Osama trebuie păzit cu atenție și protejat.”

Cei care îl cunosc pe Bin Laden spun că acesta suferă de multe afecțiuni și probleme de spate și stomac. Ahmed Rashid, cel ce a scris mult despre Talibani, spunea că militarii se aflau adesea acolo pentru a ajuta, inainte de 9/11.

Ahmed Rashid, expert în Talibani: Au existat rapoarte ce arătau că serviciile de informații Pakistaneze îi ajutau pe Talibani să cumpere aparate de dializă. Iar zvonul este că acestea erau pentru Osama bin Laden.

Petersen (în fața camerei): Medici din cadrul spitalului au spus celor de la știrile CBS că nu au remarcat nimic special în acea noapte și au refuzat cererea jurnaliștilor de a verifica înregistrările spitalului din acea noapte. Oficialii guvernamentali au negat faptul că bin Laden a primit tratament medical în acea noapte.

(vocea de pe fundal): Dar președintele Musharraf al Pakisanului a menționat odată public lucruri suspecte, anume că bin Laden suferă de o boală la rinichi, spunând de asemenea că el îl crede pe bin Laden aproape de moarte. Probele sale, sunt din cel mai recent video, ce îl arată pe bin Laden palid și tras la față, cu mâna stângă imobilizată. Oficiali din administrația Bush admit că nu se știe dacă bin Laden e bolnav sau mort.

Donald Rumsfeld, secretarul apărării: Cu respectul cuvenit acestei probleme a sănătății lui Osama bin Laden, pur și simplu nu am nici o informație.

Petersen: SUA nu poate știi cine din cadrul armatei sau serviciului de informații din Pakistan îi sprijinea pe Talibani sau Osama bin Laden, poate chiar cu o noapte înainte de 9/11 aranjând dializa pentru a-l menține în viață.

Așadar SUA nu poate ști dacă aceiași oameni probabil l-au ajutat din nou să ajungă în libertate.

Barry Petersen, CBS News, Islamabad

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “Unde se afla Osama Bin Laden pe 10 septembrie 2001? Cu o zi înainte de 9/11 era într-un spital militar din Pakistan …”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Octavian
    # 13 septembrie 2017 at 11:34

    VĂ ROG TRADUCEŢI ŞI SCRIEŢI CU ATENŢIE.
    Așadar SUA nu poate știi dacă… TOTUŞI ÎN LIMBA ROMÂNĂ , ÎN ACEST CAz SE SCRIE şti cu un singur i !!!

Scrie un comentariu

Scroll Up