X

Președintele Serbiei la ONU: Occidentul e ipocrit. Cel mai rău este că toţi cei care au comis o agresiune împotriva Republicii Serbia dau astăzi lecţii despre integritatea teritorială a Ucrainei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a acuzat joi Occidentul de ipocrizie, declarând că recunoaşterea independenţei Kosovo se bazează pe aceeaşi justificare ca şi războiul Rusiei împotriva Ucrainei, scrie AFP conform Agerpres. 

Vorbind la Adunarea Generală a ONU, el a afirmat că ţările occidentale au invocat principiile suveranităţii şi drepturilor omului pentru a aproba statutul Kosovo ca naţiune independentă.

Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Serbia în 2008, la aproape un deceniu după ce NATO a contribuit la respingerea forţelor sârbe din fosta provincie în cursul unui război sângeros care a făcut aproximativ 13.000 de morţi, majoritatea de origine albaneză.

Statele Unite şi majoritatea ţărilor europene au recunoscut Kosovo.

„Nu au râs când preşedintele rus a folosit aceleaşi cuvinte pentru a-şi justifica atacul asupra Ucrainei”, a declarat Vucic. „Au uitat că ei înşişi au folosit acelaşi discurs, aceleaşi cuvinte şi aceleaşi explicaţii”, a insistat el.

„Cel mai rău este că toţi cei care au comis o agresiune împotriva Republicii Serbia dau astăzi lecţii despre integritatea teritorială a Ucrainei”, a adăugat Vucic, subliniind că „principiile nu se schimbă de la o împrejurare la alta”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button