X

EUGENIE: ISLANDA, tara în care Sindromul Down aproape a dispărut.Majoritatea MAMELOR descoperite pozitiv au decis să facă AVORT

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Islanda este aproape de a deveni prima ţară în care nu se va mai naşte niciun copil cu Sindromul Down. Testele prenatale au fost introduse în anul 2000, şi vasta majoritate a mamelor care au fost descoperite pozitiv au decis să facă avort, scrie Mediafax.

Chiar dacă testele sunt opţionale, toate viitoarele mame sunt informate despre existenţa acestora şi mai mult de 85% aleg să îl facă.

Numit Combination Test, acesta foloseşte ultrasunete şi teste de sânge, precum şi vârsta mamei, pentru a determina dacă fetusul prezintă o modificare cromozomială.

Legea din Islanda permite întreruperea unei sarcini de peste 16 săptămâni, dacă fetusul prezintă o anormalitate, iar Sindromul Down este inclus în această categorie.

În medie, doar unul sau doi copii cu Sindromul Down sunt născuţi, anual, în Islanda, câteodată ca rezultat al unui test eronat.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Este irelevant ce fac astia. De fapt, e relevant, ca in afara copiilor cu sindrom Down (care tot fiinte umane sunt), cine stie cati copii normali au omorat…
    Din date de pe urmatoarele site-uri:

    https://www.cdc.gov/ncbddd/birthdefects/downsyndrome/data.html
    https://www.indexmundi.com/iceland/birth_rate.html
    https://en.wikipedia.org/wiki/Iceland

    ar rezulta ca anual s-ar naste in Islanda 6-7 copii cu sindrom Down in loc de unul-doi.

    Pe unul dintre site-urile mentionate mai sus e un grafic care indica o crestere aproximativ exponentiala a riscului de a naste un copil cu sindrom Down in functie de varsta mamei. riscul e aproape constant pana la varsta de 30 de ani, apoi creste vizibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button