M. Tudose vrea MUNCA pana la MOARTE. Vârsta de pensionare ar putea să crească „cu un an, doi“

aug. 4, 2017 25778 6 http://bit.ly/2qIpaGT

http://www.petreanu.ro/wp-content/uploads/2017/06/Mihai-Tudose.jpg

 

Premierul Mihai Tudose a declarat într-un interviu acordat pentru Agerpres că vârsta de pensionare ar putea să crească cu un an-doi începând de anul viitor. Ministrul Muncii a precizat, însă, că în condiţiile actualei speranţe de viaţă această creştere nu ar fi posibilă.

Premierul Mihai Tudose a declarat că deocamdată nu se pune problema creşterii vârstei de pensionare, acest lucru fiind fezabil mai degrabă pentru anul viitor sau peste doi ani.

Legislaţia europeană este una, fiecare ţară îşi dimensionează fenomenul în funcţia de vârstă, speranţa medie de viaţă din ţara respectivă. Când vom ajunge şi noi cu speranţa de viaţă la peste 80 de ani, stăm şi noi de vorbă despre acest lucru. Deocamdată, o să mai crească cu un an-doi, probabil începând cu peste un an, peste doi ani”, a declarat Mihai Tudose.

Ministrul Muncii: Dacă speranţa de viaţă va fi 85 de ani peste un an-doi, probabil se va lua în calcul
Ministrul Muncii, însă, Lia Olguţa Vasilescu, a negat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că Guvernul ar intenţiona creşterea vârstei de pensionare în România.

„Să fim foarte atenţi la ce se comunică“, a spus Olguţa Vasilescu, la Antena 3, arătând că premierul Mihai Tudose a precizat foarte clar, în interviul pentru Agerpres, că această creştere ar fi posibilă în condiţiile în care se schimbă şi media de viaţă.

„Vă rog să luaţi declaraţia premierului, care spune foarte clar că nu se pune problema la noi, pentru că avem o altă medie de viaţă. Într-un an-doi, poate, dacă creşte media de viaţă, se va putea pune problema de acest lucru, dar pe legea pe care o avem acum în proiect, nu se va schimba vârsta de pensionare şi nici premierul nu a comunicat altceva. Când o să ajungem la speranţa de viaţă peste 80 de ani, stăm de vorbă. Vă spun foarte clar că nu se poate pune problema să crestem vârsta de pensionare. Dacă peste un an-doi va fi 85 de ani speranţa de viaţă, probabil că se va lua în calcul”, a spus Lia Olguţa Vasilescu la Antena 3.

Acum, bărbaţii din România ies la pensie la 65 de ani, iar femeile la 63 de ani.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
6 Comentarii la “M. Tudose vrea MUNCA pana la MOARTE. Vârsta de pensionare ar putea să crească „cu un an, doi“”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 4 august 2017 at 17:42

  Ăsta așa e și la suflet ca și la față

 2. Magda
  # 4 august 2017 at 17:46

  Păi ”normal”!
  Pe noi să ne înmormânteze colegii, iar cei din servicii, poliție, jandarmerie, justiție…să iasă DE TINEREI la pensie, poate-o pun și de-un copil făcut ”la bătrânețe”, cumulând PENSIA BABANĂ cu salariul, la fel de corespunzător!

  Așa cum s-a spus despre Ficus, că ”gândește cât vorbește, și vorbește cât gândește”…așa, și despre klingonianul ăsta ”gândește RIDAT, vorbește GOGONAT precum nasul său borcănat și mintea ridată de murătură zbârcită, expirată”!

  P.S. Ăstora, cu idei ”strălucite”…le doresc lor și neamului lor, să moară la locul de muncă și să nu se bucure de nicio pensie!

 3. # 4 august 2017 at 18:25

  Eu chiar voiam să plătesc cativa ani,dar se pare că sant puşi pe noi. Industria au distrus-o şi au băgat-o in buzunar(conturi)locuri de muncă sant aşa cum sant şi f prost plătite. Şi nici astea nu sant de ajuns şi vor să avem contributie 35 de ani şi bărbati şi femei. Acum fiti atenti,nu cred că sant singurul care ştie asta.

  In 1994 cred că nu greşesc anul in Franta era Preşedinte Miterand.şi unul din gaşca lui a zis aşa: ce rost are să trăiască omul peste 65-70 de ani,să aplicăm EUTANASIA. Se pare că asta vor să ne facă ,să ieşim din sistem cu picioarele inainte. Că aşa vor unii.

 4. Mihai
  # 4 august 2017 at 21:07

  Pai Magda, ăștia că tocmai asi doresc sa moara la locul de ,,munca”, avind in vedere ce locuri de ,,munca ” bengoase și cu privilegii au

  • Magda
   # 4 august 2017 at 22:13

   Tu, la cine te referi?
   La parlamentari?
   Eu vorbesc de băieții kaki care fac mercenariat, care își plătesc regește locul în care să-și lase ciolanele prin ”teatrul” de operațiuni, ucigând oameni care nu le-a făcut NIMIC, de cei cu ochi albaștri, rași pe ceafă….și, nu în ultimul rând…magistrații care cică nu pot să vândă cartofi în piață sau să facă pe avocații după ce ies la pensie!

 5. # 4 august 2017 at 22:18

  Tudorica nene … muncesc și până la 80 da pe postul tău ????

Scrie un comentariu

Scroll Up