X

Românii sunt primii în Europa în clasamentul proprietarilor de locuințe, la distanță mare de germani și austrieci

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Anul trecut, 69% din populaţia Uniunii Europene trăia într-o locuinţă proprietate personală, în timp ce restul de 31% în locuinţe închiriate, românii reprezentând cel mai ridicat procent de proprietari de locuinţe din blocul comunitar, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat). 

Eurostat subliniază că, în majoritatea statelor, cu excepţia Germaniei, procentul celor care deţin locuinţa în care trăiesc este mai mare decât cel al chiriaşilor.

În 2022, cel mai ridicat procent de proprietari de locuinţe s-a înregistrat în România (94,8% din populaţie trăia într-o locuinţă proprietate personală), Slovacia (93%), Croaţia (91%) şi Ungaria (90%). De asemenea, cel mai ridicat procent de chiriaşi se afla anul trecut în Germania (53%), Austria (49%) şi Danemarca (40%).

În România, procentul chiriașilor este de doar 5,2%.

Mărimea spaţiului de locuit poate fi măsurată ca numărul mediu de camere per persoană: existau în medie anul trecut 1,6 camere per persoană în UE. În rândul statelor membre UE, cel mai mare număr se înregistra în Malta (2,3 camere per persoană), Luxemburg (2,2 camere per persoană), Belgia, Irlanda şi Ţările de Jos (toate cu 2,1 camere per persoană), la polul opus fiind Polonia, România şi Slovacia (toate cu 1,1 camere per persoană), Letonia şi Croaţia (ambele cu 1,2 camere per persoană).

Condiţiile de locuit de măsoară în mai multe moduri.

Unul este dacă oamenii locuiesc în locuinţe aglomerate. În 2022, în UE 16,8% din populaţie locuia în astfel de locuinţe, faţă de un nivel de 19,1% în 2010. Cea mai ridicată rată de aglomerare se înregistra anul trecut în Letonia (41,7%), România (40,5%) şi Bulgaria (36,2%), iar cea mai scăzută în Cipru (2,2%), Malta (2,8%) şi Ţările de Jos (2,9%).

Opusul unei locuinţe aglomerate este o locuinţă sub-ocupată, prea mare pentru nevoile celor care locuiesc în ea. Cauza clasică a sub-ocupării sunt vârstnicii sau cuplurile care rămân în locuinţele lor după ce copii cresc şi pleacă de acasă. În 2022, în UE, o treime din populaţie (33,6%) trăia într-o locuinţă sub-ocupată, un procent care în mare parte a rămas stabil din 2010.

Anul trecut, cel mai ridicat procent de locuinţe sub-ocupate era în Malta (72,3%), Cipru (70,9%) şi Irlanda (67,3%), iar cel mai scăzut în România (7,3%), Letonia (9,4%) şi Grecia (11,3%).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Stati sa vedeti ce se va alege din cei 94,8% de proprietari romani peste 2-3 ani, cu “ajutorul” bestiilor, satanelor si slugoilor din fruntea Coloniei! Majoritatea dintre ei vor ingrosa numarul oamenilor strazii sau al chiriasilor, pt ca proprietatile le vor fi confiscte de stat si de banci! Nu vor mai avea nimic, dar cu toate astea vor fi fericiti! Asta, daca nu le da prin minte sa o puna de o Revolutie totala!

  2. Da, corect, mai ales ca România este vândută deja prin interpuși dinastiei blestemate Rotchild. După ce vor pune mana pe toate bogățiile, companiile și pamantul Romaniei, jidanii ii vor scoate pe români afara din case, le vor lua pământul, asa cum fac în Palestina, unde pe arabi ii evacuează din casele lor, le confisca pământul și ii baga în tabere de refugiați.

  3. Ar fi interesant de știut și procente gen băștinași proprietari, nebăștinași proprietari. Prin țările astea din vest vin și mulți străini la muncă și na n-o să aibă toți locuințe.
    De asemenea și căsătoriți proprietari, necăsătoriți proprietari. E mult mai ușor să iei o locuință ca și cuplu căsătorit decât ca persoană singură.

    Proprietatea e lucru important în suveranitatea individului. De aceea împărații europeni căutau să emancipeze țăranii de pe moșii. Europa de va uita acest lucru va ajunge rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button