X

România, pe locul doi în UE după numărul de căsătorii. Sociologul Vasile Ghețău: Datele consfințesc un statut particular al căsătoriei și familiei tradiționale în țara noastră

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Căsătoriile din România sunt printre cele mai frecvente din UE, țara noastră fiind depășită doar de Ungaria, în timp ce Franța se află pe ultimul loc, în funcție de rata nupțialității, explică, într-o analiză pentru Contributors, prof. univ.dr. Vasile Ghețău.

Dacă situația demografică a țării a fost și este gravă, cu perspective catastrofale, prezentate în articole anterioare, există un fenomen demografic al cărui nivel conferă României o poziție particulară în cadrul celor 27 de State Membre ale Uniunii Europene, menționează prof.univ.dr. Vasile Ghețău.

Astfel, datele asupra ratei nupțialității în anul 2021, căsătorii la 1000 locuitori, plasează țara noastră, cu 6 căsătorii, în a doua poziție, doar în Ungaria fiind consemnat un nivel mai ridicat în anul 2021. Nivel mediu al ratei în UE-27 era de 3,9 la mie, o treime dintre țării fiind sub acest nivel.

„Datele din figură consfințesc încă un statut particular al căsătoriei și familiei tradiționale în țara noastră”, subliniază prof.univ.dr. Vasile Ghețău.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. DE FAPT România este pe locul 1 din punctul meu de vedere. Pentru că haita globalistă de la guvernare nu face nimic în acest sens (ba din contră) și totuși avem un curent tradiționalist puternic. În același timp, Ungaria are politici uriașe în domeniu, cu sprijinirea inclusiv financiară consistentă a tinerelor familii și a nașterii de copii. Dacă n-ar fi fost aceste politici, România era pe locul 1.

    1. Pai, asta inseamna “civilizatie” – supunerea civililor fata de regulile stapanirii – anti-crestinii sint la putere, sigur ca politica este de distrugere a familiei iar “civilizatul” asta fac, asculta si produce implozie demografica.
      Civilizatia nu este libertate ci conformitate – dresajul cainelui de circ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button