REFORMĂ TRANSGENDER în Marea Britanie: Persoanelor adulte li se va permite să-și SCHIMBE GENUL din certificatul de naștere după bunul plac, în baza PLANURILOR GUVERNULUI

aug. 2, 2017 14544 3 http://bit.ly/2qIbCv5

Secretarul pentru egalitate Justine Greening va consulta planurile de reformare a legilor privind identitatea de gen / PA

Procesul de tranziție va fi simplificat pentru a elimina birocrația

Guvernul intenționează să reformeze legislația privind identitatea de gen pentru a ușura alegerea propriului gen.

Prin planurile adoptate de miniștri, persoanele adulte vor putea să-și schimbe certificatul de naștere după bunul plac fără un diagnostic medical, în timp ce persoanele cu un gen “nebinar” își vor putea consemna genul drept “X”.

Se va consulta asupra schimbărilor legislației și în cele din urmă vor fi incluse într-un proiect de lege de recunoaștere a genului propus pentru toamnă.

Sub legile curente – promulgate în 2004 – o persoană ce dorește o shimbare a genului trebuie să aplice pentru un certificat al recunoașterii genului. Acesta necesită un diagnostic medical de disforie de gen și petrecerea a doi ani ca persoană a genului opus.

Reformele au fost recomandate de Comitetul Femeilor și Egalității al Parlamentului anul trecut, considerate ca fiind esențiale pentru “tratarea echitabilă și în egală măsură” a transsexualilor.

Planurile pentru auto-identificare au fost incluse în manifestul Partidului Laburist, dar nu și  în cel al Partidului Conservator. Proiectul de lege de recunoaștere a genului nu a fost menționat în Discursul Reginei de luna trecută.

Suzanna Hopwood, membru al Grupului de Consultanță Trans Stonewall, a declarat:

“Este vital ca reforma să înlăture cerințele pentru dovezi medicale și o comisie de intervievare intruzivă, și în cele din urmă să permită tuturor persoanelor transsexuale să-le fie recunoscut genul printr-un simplu proces administrativ.”

Ministerul Egalității Justine Greening a declarat:

“Acest guvern este dedicat pentru construirea unei societăți incluzive ce funcționează pentru toți, indiferent de gen sau sexualitate, iar astăzi facem primul pas înainte.”

“Vom construi peste progresul semnificativ realizat în ultimii 50 de ani, atacând unele dintre prejudecățile istorice ce încă persistă în legile noastre și conferind persoanelor LGBT o voce în privința problemelor ce îi afectează.”

Anunțul survine cu căteva zile după ce Jeremy Corbyn i-a îndemnat pe Conservatori să reformeze drepturile tanssexualilor.

Miercuri, Dl. Corbyn a comunicat că aranjamentele actuale sunt “greșite” și persoanele trebuie să aibă dreptul să se auto-identifice.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
3 Comentarii la “REFORMĂ TRANSGENDER în Marea Britanie: Persoanelor adulte li se va permite să-și SCHIMBE GENUL din certificatul de naștere după bunul plac, în baza PLANURILOR GUVERNULUI”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 2 august 2017 at 19:23

  Sa fie la ei, acolo !

 2. # 3 august 2017 at 6:01

  Au înnebunit de tot!??????

 3. Mirela
  # 3 august 2017 at 10:54

  Posibilă situaţie: un bărbat se îndrăgosteşte de o femeie, se căsătoresc, apoi află că femeia e de fapt bărbat. Dacă va dori să divorţeze din pricină că vrea să fie căsătorit cu o femeie care s-a născut femeie, bărbatul va fi acuzat de discriminare? Adică, dacă ăla zice că e femeie şi că se simte femeie, toată lumea e obligată să-l ia drept femeie, aberaţia mergând până la consecinţe extreme precum căsătoria?

Scrie un comentariu

Scroll Up