Schimbări la metroul din Londra pentru a nu deranja „genul neutru”

Iul 17, 2017 15610 7 http://bit.ly/2H8cLHf

https://metrouk2.files.wordpress.com/2017/07/pri_45709915-e1499877938676.jpg?w=748&h=481&crop=1

Expresia „doamnelor și domnilor” va fi eliminată din anunțurile de pe Tube, în încercarea de a le face neutre din punct de vedere al genului.

Metroul din Londra va înlocui cuvintele „doamnelor” și „domnilor” cu salutări precum „bună dimineață tuturor” pentru a se asigura că toți pasagerii se simt „bineveniți”, scrie Thelegraph.

Toate anunțurile vor fi modificate pentru a utiliza noile fraze, potrivit Transportul pentru Londra (TfL).

Stonewall, grupul de campanii LGBT, a salutat decizia, care vine după luni de campanie și a fost susținută de primarul din Londra, Sadiq Khan.

Schimbarea frazei urmărește mișcări similare la alte companii, universități și școli din întreaga țară pentru a utiliza un limbaj neutru din punctul de vedere al genului.

„Vrem ca toți să se simtă bineveniți în rețeaua noastră de transport. Am revizuit limbajul pe care îl folosim în anunțuri și în altă parte și ne vom asigura că este pe deplin incluziv, reflectând marea diversitate a Londrei”, a declarat Mark Evers, directorul strategiei de clienți la TfL.

Primarul Khan a spus că este „dornic” ca oamenii sa vorbească într-un „mod mai neutru”. El a adăugat ca Londra este un oraș multicultural și cuprinzător.

Totodată, Stonewall a spus că limba este extrem de importantă pentru comunitatea lesbiană, gay, bi și transsexuală.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
7 Comentarii la “Schimbări la metroul din Londra pentru a nu deranja „genul neutru””
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 17 iulie 2017 at 18:51

  Injecții în cap!

 2. # 17 iulie 2017 at 19:40

  Sminteală totală

 3. # 17 iulie 2017 at 19:52

  Adica atât de prost stau britanicii cu gramatica, că le dau lecții gratis pe scările metroului!?

 4. Mirela
  # 17 iulie 2017 at 22:36

  Făcând publică o astfel de optică, primarul musulman al Londrei s-ar putea să fie trimis mai repede decât se aşteaptă în grădina cu pilaf şi cu fecioare de către unul dintre mulţii islamişti din Londonistan care iau Şaria în serios şi percep homosexualitatea drept un păcat capital, ce se pedepseşte cu moartea.

 5. # 18 iulie 2017 at 1:06

  Genul cretin

 6. # 18 iulie 2017 at 13:45

  Cum rămâne cu cei mulți și normali??
  Nu interesează pe nimeni dacă ei sunt deranjați de așa ceva??

 7. # 18 iulie 2017 at 14:32

  niste prostani !!!

Scrie un comentariu

Scroll Up