SUA şi Coreea de Sud intenționează să atace Coreea de Nord

iul. 29, 2017 10975 2 http://bit.ly/2H7vp1W
Al doilea tir cu rachetă balistică intercontinentală efectuat de Coreea de Nord a determinat Washingtonul şi Seulul să declare astăzi că iau în calcul „opţiuni de reacţie militară” împotriva Phenianului, relatează France Presse.

Drept reacţie, SUA şi Coreea de Sud au efectuat dimineață un exerciţiu militar cu rachete tactice (ATACMS) sol-sol americane şi rachete balistice sud-coreene Hyunmoo II.

De asemenea, Coreea de Sud a anunţat că intenţionează să accelereze desfăşurarea pe teritoriul său a scutului antirachetă american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), program înghețat luna aceasta.

China a avertizat Seulul că se opune cu fermitate instalării scutului, deoarece desfăşurare acestuia „nu va face decât să complice problemele”, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe chinez.

La rândul ei, Coreea de Nord a promis guvernului Coreii de Sud „o soartă mizerabilă dacă își va continua obiectivul de a desfăşura THAAD.

Agenţia nord-coreeană KCNA a anunțat astăzi că testul cu rachetă balistică intercontinentală a fost o reușită, iar „întregul teritoriu american este în raza tirului nostru, nu contează unde, nu contează când”, a afirmat Kim Jong-Un.

Kim Dong-Yub, de la Institutul de studii extrem orientale al Universităţii Kyungnam, consideră că Phenianul ar putea să fi reuşit să miniaturizeze încărcături până la 750 de kg, ceea ce ar conferi unei rachete o rază de acţiune de 10.000 kilometri.  El a explicat că „ținând seama de rotaţia Terrei, aceasta înseamnă că ea ar putea atinge nu numai oraşe din vest, ci şi New York şi Washingtonul.”

UE a condamnat noul test şi Franţa a invitat la „adoptarea rapidă a unor sancţiuni suplimentare şi puternice” prin intermediul ONU.

Japonia, una dintre ţările cele mai expuse ameninţării nord-coreene cere măsuri ferme.

Șeful diplomaţiei nipone Fumio Kishida a explicat că a convenit cu omologul său american, Rex Tillerson, să exercite „cât mai multă presiune posibilă” asupra Phenianului, cu o nouă rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU „cuprinzând măsuri severe” şi „lucrând la aceasta cu China şi Rusia”.

Racheta nord-coreeană de ieri „a căzut în zona noastră economică exclusivă, în Marea Japoniei” fără să facă pagube, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului Shinzo Abe, care a convocat Consiliul de securitate naţională.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
2 Comentarii la “SUA şi Coreea de Sud intenționează să atace Coreea de Nord”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. # 30 iulie 2017 at 18:20

    Foarte bine!

  2. # 30 iulie 2017 at 21:13

    Vise , intră rușii pe felie și de potolesc imediat.

Scrie un comentariu

Scroll Up