SUPRAVEGHEREA prezentata ca o solutie SALVATOARE. Comuna Teliu, Brasov, prima localitate din Romania, ,,pazita” cu o drona

Mai 8, 2017 5941 1 http://bit.ly/2HaFHyw

O comună din judeţul Braşov va fi păzită cu ajutorul unei drone ultramoderne. Primarul a ales să angajeze o firmă de pază care să-i ţină în siguranţă pe localnici, deoarece era mult mai ieftină decât un birou de poliţie locală.

Comuna Teliu din judeţul Braşov a ajuns să aibă o dronă şi o firmă privată de pază din cauza crizei de personal din Poliţie. „Noi am rămas practic fără Poliţia Naţională din cauza pensionărilor masive. Aveam patru agenţi, dar după pensionări am rămas cu unul singur. Am vorbit la Braşov la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi am cerut să ni se dea oameni, dar şi ei aveau aceeaşi problemă. Comandantul mi-a spus sincer că am două opţiuni: să înfiinţez un birou de Poliţie Locală sau să caut o firmă privată“, spune primarul Dorinel Blendica.

De trei ori mai ieftin la privat

Cei de la primărie au făcut calcule şi au ajuns la concluzia că o firmă privată este mult mai ieftină decât un Birou de Poliţie Locală. Comuna Teliu se întinde pe 40 de kilometri pătraţi şi are o populaţie de 3.707 locuitori, conform ultimului recensământ. Acum este păzită de o firmă privată care are în dotare şi o dronă ultramodernă. În comună a rămas şi un poliţist care colaborează cu firma privată şi îi însoţeşte la majoritatea intervenţiilor ce pot deveni cazuri penale.

„Am început să facem calcule şi am pus totul pe hârtie. Un birou de poliţie locală ar fi costat 400.000 de lei pe an, iar paza asigurată de o firmă privată costă 100.000 de lei pe an. Este practic o economie importantă. Am organizat licitaţie, iar contractul a fost semnat la 1 aprilie. Firma are dotări moderne, chiar şi un echipaj 4X4 cu câine de pază, are dispecerat, birouri proprii şi timpul de răspuns este două minute, 24 de ore din 24. De asemenea, s-au montat butoane de panică la toată magazinele din comună deoarece mai sunt persoane recalcitrante care atunci când beau mai dărâmau rafturile şi le speriau pe vânzătoare. Acum se apasă butonul şi agenţii vin rapid“, mai spune primarul (foto, în combinezon de aviator).

Drona-spaima hoţilor

Firma de pază a venit şi cu o dotare de ultimă generaţie. O dronă de 20.000 de euro cumpărată din SUA. Drona are 5 camere şi filmează inclusiv pe timp de noapte. În plus, imaginile pot fi folosite ca probă în instanţă. Drona este mai mult decât utilă, deoarece în comuna Teliu furturile de pe terenurile agricole sunt masive. Drona va survola zilnic aceste terenuri, şi ziua şi noaptea.

Avem probleme cu furturile de pe terenurile agricole, dar şi cu ciobanii care mai intră cu oile pe aceste terenuri. Drona are o automonie de 30 de minute şi este atât de performantă încât atunci când mai are baterie pentru 10 minute se întoarce singură la bază pentru a fi reîncărcată. I se stabileşte un traseu şi pleacă înapoi. Este o achiziţie foarte bună a firmei care ne asigură paza, deoarece filmează din zbor, iar imaginile pot fi folosite pentru identificarea autorilor furturilor de pe terenurile agricole. În acest moment s-a adus de la Braşov un instructor care îl va învăţa pe un angajat al firmei de pază tot ce este nevoie pentru a opera drona. De asemenea sunt în derulare procedurile de înmatriculare a dronei la Autoritatea Naţională Aeronautică. Practic trebuie urmate toate procedurile ca şi cum ai înmatricula un avion proprietate personală. Toate procedurile cred că vor finalizate în două-trei săptămâni şi apoi o vom putea folosi“, a mai spus edilul din Teliu.

NOTĂ OrtodoxINFO

Fratilor in curand dronele vor impanzi toata lumea. Probabil ca asa vor gasi pe cei ce se vor ascunde in munti.

SISTEMUL SUPRAVEGHEAZA, NU SALVEAZA. A fost creat impotriva cetatenilor, nu pentru cetateni. IATA CE NE DEMONSTREAZA REACTIA SA IN URMA ACCIDENTULUI DE AVION din Apuseni …

 
DRONE PE TOT GLOBUL. Asa vor sa ne gaseasca in timpul prigoanei?

Cititi va rog si:

BIG BROTHER TOTAL: Drone cu camere video de marimea unei mici pasari vor supraveghea populatia. Acces nelimitat la datele personale ale oricui. Troieni in calculatoarele personale …

VIDEO: Drone vor monitoriza cetăţenii Marii Britanii

Asadar, drone pe tot globul. Si vor fi din ce in ce mai multe. Si sigur le vor folosi si pentru a-i cauta pe cei ce vor fugi. Ii vor gasi insa oare? Ei asa spera …

Trebuie insa sa intelegem ca in vremurile apocaliptice, nu doar antihristul si dracii lui vor face tot soiul de „minuni”. Va face minuni, dar adevarate, si bunul Dumnezeu cu cei ce vor refuza sa se inchine:

Vom muri fara cip? CUM VOM PUTEA TRAI FARA SA PUTEM CUMPARA SAU VINDE? Parintele Daniel de la Rarau despre cum vor trai crestinii ortodocsi in vremurile antihristice

Deci, consider ca nici cu drone, nici cu sateliti, nici cu alta tehnica nu-i vor gasi pe crestinii ce se ascund, caci va avea bunul Dumnezeu grija. Desigur, pe unii ii vor „gasi”, dar nu prin dibacia cautatorilor, ci pentru ca asa va ingadui El. Si va ingadui sa fie gasiti cei ce pot fi mucenici. Si vor fi multi.

 

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “SUPRAVEGHEREA prezentata ca o solutie SALVATOARE. Comuna Teliu, Brasov, prima localitate din Romania, ,,pazita” cu o drona”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Nicoleta
    # 9 mai 2017 at 14:07

    Informatiile se bat cap in cap. O drona cu autonomie de 30 min NU are cum sa acopere teritorial o zona de 40 km patrati. Adica, 10 dus, alte 10 min intors. Mai raman 10 min cu care zic ei ca acopera toata aceasta zona? Brrr….. Mincinosii…

    Apoi, 100.000 de lei sant aproximativ 22.222 de euro, iar drona costa 20.000 de euro (cam ciudat pus pretul in euro, cand se stie ca jsua accepta doar hartia lor fara valoare numita dolar). Adica nu isi permitea primaria lor sa dea banii astia? Nici macar in rate???!!! PUTEEEEE…

    Nu in ultimul rand aceste drone ar trebui impuscate cu prastii, ca sa nu mai violeze intimitatea oamenilor. De fapt asta si era scopul lor, ca oamenii sa accepte renuntarea la intimitate. Acolo se fac testele – in munti.

Scrie un comentariu

Scroll Up