X

Lia Olguţa Vasilescu, despre IMPOZITUL PE GOSPODARIE: ,,Veţi ajunge să cereţi de peste TOT chitanţă”. ,,Ideea e să scoţi din economia neagră toţi banii posibili, apropos şi de unde încasăm ca să mărim salariile: FISCALIZAM TOTUL”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a oferit marţi seară câteva detalii legate de introducerea unui impozit pe gospodării în locul cotei unice, spunând că oamenii vor putea să îşi deducă cheltuielile făcute, cum ar fi, spre exemplu, cele cu meditaţiile pentru copii.

„Este sistemul american”, a spus Lia Olguţa Vasilescu. Ea a declarat, invitată la România TV: „Ideea e să scoţi din economia neagră toţi banii posibili, apropos şi de unde încasăm ca să mărim salariile: fiscalizăm totul”.

Aceasta a oferit şi câteva exemple concrete, potrivit Hotnews: „Dacă vrei să îţi duci copilul la şcoala de balet şi să reduci această cheltuială, cereţi chitanţă? Veţi ajunge să cereţi de peste tot chitanţă”. Moderatoarea a întrebat dacă va fi vorba şi de banii daţi pentru meditaţii. Lia Olguţa Vasilescu a spus: „Şi la meditaţii, exact. Vă duceţi copilul la meditaţii, cereţi şi puteţi să vă deduceţi” cheltuiala.

Reprezentanţii ministerului Finanţelor Publice au demarat în această săptămână discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri şi cei din rândul consultanţilor fiscali cu privire la introducerea unui impozit pe gospodărie, dar şi în vederea eliminării cotei unice şi introducerea impozitului progresiv.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, în care a fost prezentat proiectul legii salarizării unitare, că salariile sub 2.000 de lei nu vor fi impozitate, în timp ce celelalte vor fi taxate cu 10 procente. Măsura se regăseşte şi în programul de guvernare al PSD. Liviu Dragnea spunea, în octombrie anul trecut, că impozitul pe venit ar scădea de la 16% (2016) la 0% la 1 ianuarie 2018 pentru salariaţii care au minim 2.000 de lei brut pe lună şi de la 16 % la 10 % (2018) pentru cei cu un salariu brut lunar de 2.000.

 

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Voiam sa zic ceva despre estimarea gradului de idiotenie si de lasitate al celor ce se afla acum la putere, dar am renuntat.
    Ma gandeam ca vor mari salariile prin restrictionarea exportului de profit al transnationalelor.De unde… Vor sa mareasca salariile luand tot de la noi…
    As vrea sa le pun cateva intrebari:
    – Ce se mai aude in legatura cu infiintarea Fondului Suveran de Investitii?
    – Au de gand sa ia masuri in privinta exportarii profitului de catre firmele straine?
    – Mai lasa timp cetatenilor acestei tari sa faca si altceva, nu doar sa umble dupa hartii? Mai are statul asta roman si alti specialisti in afara de “specialistii” in hartii stampilate?
    – Si o intrebare pentru PSD, nu doar pentru guvern: mai organizeaza referendumul sau e cazul sa uitam de asta?

    Sfatul meu, bun, prost, nu stiu, e urmatorul: cine poate, cine are un petec de pamant, sa-si puna un pom, un butas de ceva. In felul asta mai face rost si de hrana fara chimicale si isi face si un venit NEFISCALIZABIL.
    Ideea nu e sa dai peste bot unora care nu stiu cu ce sa te mai impovareze (desi nici ideea asta n-ar fi rea) ci sa-ti maresti gradul de autonomie fata de un sistem putred. Si in toate sa ceri ajutorul lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button