Lia Olguţa Vasilescu, despre IMPOZITUL PE GOSPODARIE: ,,Veţi ajunge să cereţi de peste TOT chitanţă”. ,,Ideea e să scoţi din economia neagră toţi banii posibili, apropos şi de unde încasăm ca să mărim salariile: FISCALIZAM TOTUL”

apr. 13, 2017 4930 4 http://bit.ly/2qFGr3p

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a oferit marţi seară câteva detalii legate de introducerea unui impozit pe gospodării în locul cotei unice, spunând că oamenii vor putea să îşi deducă cheltuielile făcute, cum ar fi, spre exemplu, cele cu meditaţiile pentru copii.

„Este sistemul american”, a spus Lia Olguţa Vasilescu. Ea a declarat, invitată la România TV: „Ideea e să scoţi din economia neagră toţi banii posibili, apropos şi de unde încasăm ca să mărim salariile: fiscalizăm totul”.

Aceasta a oferit şi câteva exemple concrete, potrivit Hotnews: „Dacă vrei să îţi duci copilul la şcoala de balet şi să reduci această cheltuială, cereţi chitanţă? Veţi ajunge să cereţi de peste tot chitanţă”. Moderatoarea a întrebat dacă va fi vorba şi de banii daţi pentru meditaţii. Lia Olguţa Vasilescu a spus: „Şi la meditaţii, exact. Vă duceţi copilul la meditaţii, cereţi şi puteţi să vă deduceţi” cheltuiala.

Reprezentanţii ministerului Finanţelor Publice au demarat în această săptămână discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri şi cei din rândul consultanţilor fiscali cu privire la introducerea unui impozit pe gospodărie, dar şi în vederea eliminării cotei unice şi introducerea impozitului progresiv.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, în care a fost prezentat proiectul legii salarizării unitare, că salariile sub 2.000 de lei nu vor fi impozitate, în timp ce celelalte vor fi taxate cu 10 procente. Măsura se regăseşte şi în programul de guvernare al PSD. Liviu Dragnea spunea, în octombrie anul trecut, că impozitul pe venit ar scădea de la 16% (2016) la 0% la 1 ianuarie 2018 pentru salariaţii care au minim 2.000 de lei brut pe lună şi de la 16 % la 10 % (2018) pentru cei cu un salariu brut lunar de 2.000.

 

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
4 Comentarii la “Lia Olguţa Vasilescu, despre IMPOZITUL PE GOSPODARIE: ,,Veţi ajunge să cereţi de peste TOT chitanţă”. ,,Ideea e să scoţi din economia neagră toţi banii posibili, apropos şi de unde încasăm ca să mărim salariile: FISCALIZAM TOTUL””
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Ionut
  # 13 aprilie 2017 at 11:24

  Voiam sa zic ceva despre estimarea gradului de idiotenie si de lasitate al celor ce se afla acum la putere, dar am renuntat.
  Ma gandeam ca vor mari salariile prin restrictionarea exportului de profit al transnationalelor.De unde… Vor sa mareasca salariile luand tot de la noi…
  As vrea sa le pun cateva intrebari:
  – Ce se mai aude in legatura cu infiintarea Fondului Suveran de Investitii?
  – Au de gand sa ia masuri in privinta exportarii profitului de catre firmele straine?
  – Mai lasa timp cetatenilor acestei tari sa faca si altceva, nu doar sa umble dupa hartii? Mai are statul asta roman si alti specialisti in afara de „specialistii” in hartii stampilate?
  – Si o intrebare pentru PSD, nu doar pentru guvern: mai organizeaza referendumul sau e cazul sa uitam de asta?

  Sfatul meu, bun, prost, nu stiu, e urmatorul: cine poate, cine are un petec de pamant, sa-si puna un pom, un butas de ceva. In felul asta mai face rost si de hrana fara chimicale si isi face si un venit NEFISCALIZABIL.
  Ideea nu e sa dai peste bot unora care nu stiu cu ce sa te mai impovareze (desi nici ideea asta n-ar fi rea) ci sa-ti maresti gradul de autonomie fata de un sistem putred. Si in toate sa ceri ajutorul lui Dumnezeu.

 2. Teo
  # 13 aprilie 2017 at 13:42

  furtul legalizat se numeste impozitare.

 3. un preot
  # 13 aprilie 2017 at 17:06

  iar statul este cel mai mare hot.

 4. Radu
  # 13 aprilie 2017 at 20:10

  E preluat de la americani la aia e la fel se cheama ceva cu household = gospodarie…

  Sunt si avantaje si dezavantaje depinde de fiecare…si de situatie.

  La cate pomeni electorale pentru prostime au dat trebuia sa si puna taxe ca de unde?

  Paste fericit si sarbatori cu bine de Sfanta Inviere a Domnului Nostru !

  Sanatate si numai bine tuturor

Scrie un comentariu

Scroll Up