Donald TRUMP vrea ÎNARMAREA masivă a SUA

Mar 3, 2017 1339 1 http://bit.ly/2H7T02y

Preşedintele SUA, Donald Trump, doreşte ca flota militară americană să dispună de 12 portavioane în viitor, conform promisiunii făcute joi, în cursul vizitei efectuate pe portavionul Gerald Ford, informează AFP.

El a declarat că vrea ‘să reconstruiască armata americană’ majorând substanţial cheltuielile militare, scrie agerpres.ro.

Donald Trump mai declarase anterior că doreşte o marină americană cu 350 de nave de suprafaţă şi submarine în anii viitori, faţă de obiectivul de 310 nave pe care şi-l propusese administraţia Obama şi de nivelul actual de 274 de nave.

El nu a precizat deocamdată spre ce fel de tipuri de nave ar urma să se îndrepte acest efort.

‘Tocmai am vorbit cu responsabili ai marinei şi ai industriei să discute despre planurile mele de a întreprinde o expansiune majoră a flotei noastre militare, cuprinzând cele 12 portavioane de care avem nevoie. După ani de reducere a cheltuielilor militare, care ne-au slăbit apărarea, doresc să fac una dintre cele mai mari creşteri a cheltuielilor militare din istorie’, a declarat preşedintele american în cursul vizitei.

Marina americană dispune în prezent de 10 portavioane şi va avea 11 când Gerald Ford, ultima navă de acest tip construită, va intra oficial în serviciu în lunile următoare. Costul construirii acestui portavion este estimat a fi fost 12,9 miliarde de dolari.

Marina americană ceruse în decembrie o dezvoltare majoră a flotei sale, constatând sofisticarea crescândă a armamentelor adversarilor potenţiali. Ea solicită să aibă în componenţă 355 de nave, între care 12 portavioane, faţă de 308 nave şi 11 portavioane în previziunile sale precedente.

Portavionul, capabil să transporte tirul american aproape peste tot în lume, este unul dintre principalele atribute al puterii militare americane. Dar unii experţi consideră că el este de acum o armă depăşită din cauza sofisticării crescânde a sistemelor de apărare antinavală ale unor ţări ca Rusia şi China.

Portavioanele au devenit vulnerabile şi nu se mai pot apropia suficient de coaste pentru ca avioanele lor să poată lovi în interiorul teritoriilor, explică ei. Aceiaşi experţi estimează că submarinul ar fi o alegere mult mai bună pentru viitor prin capacitatea sa de a se apropia de coastele inamicului şi de a lansa rachete sau drone înainte de a fi detectate.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Donald TRUMP vrea ÎNARMAREA masivă a SUA”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Metatron
    # 3 martie 2017 at 22:30

    Trump e megaloman , se minte pe sine insusi si caracterizeaza Sua ca pe o corporatie, nuprea are simtul realitati, degeaba ai in cap niste ideii fanteziste daca nu sunt realiste, daca puterea lor de productie e fixa, nupoti sa faci mai mult decat poti, pana la urma Sua are de refacut tara devastata de Tornade si alte cataclisme naturele care o macina la propriu. sunt convins ca SUA va ajunge la niveul tarilor din lumea a 3, stiu ca pare fantezist, dar nustiu de unde am intuitia asta, vom trai si vom vedea cu ochii nostri aceste lucruri.

Scrie un comentariu

Scroll Up