X

Biserica Ortodoxă Rusă a lansat aplicația messenger pentru ortodocși

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noua aplicație messenger pentru ortodocși permite preoților ruși să primească cereri de rugăciune și să colecteze donații.

Biserica Ortodoxă Rusă și-a lansat propriul serviciu messenger, Pravzhizn Telegram. Funcționalitatea aplicației permite utilizatorilor să trimită mesaje, fotografii și clipuri video, precum și abonarea la o varietate de canale pentru a obține știri de zi cu zi de la biserici importante și mănăstiri.

Cu ajutorul aplicației Pravzhizn Telegram (Ortodox Life Telegram), preoții vor fi în măsură să “primească cereri de rugăciune pentru ajutor din partea adunării” și “să primească cu promptitudine petiții pentru serviciile ocazionale,” raportează TASS.

Mai mult decât atât, ei vor fi în măsură să colecteze donații, să coordoneze serviciile de voluntariat, să creeze unele canale de difuzare locale și să trimită notificări online abonaților.

Utilizatorii aplicației, spun credincioșii ortodocși, vor avea o șansă de a face noi prieteni, discuta știrile religioase și de a oferi un ajutor pentru credincioși prin rugăciune sau prin alte mijloace.

Biserica Ortodoxă Rusă a anunțat lansarea aplicației messenger în iulie anul trecut. Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, a binecuvântat creația lui Pravzhizn Telegram.

Se speră că serviciul va deveni “o parte importantă a unei platforme de comunicații unificate” a Bisericii Ortodoxe Ruse, și va satisface nevoile închinătorilor într- un ”dialog interactiv și comunicare permanentă între credincioși și biserică.”

Pravzhizn Telegram suportă opt limbi și este disponibil pentru utilizatorii PC și Android.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button