Iată pentru ce se roagă în fapt creștinii ortodocși când devin ecumeniști și încă un motiv pentru care tac ierarhii noștri în privința Sinodului din Creta
Mai multe despre această acțiune a săptămânii de rugăciune aflăm pe site-ul AIDROM, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România, partener al acestei inițiative.
Avem un program complet al săptămânii de rugăciune comună și menționarea predicatorilor invitați. Intrând pe site găsim și o serie de proiecte implementate de respectiva asociație și partenerii ei, majoritatea acestor proiecte sociale fiind deja concepute și derulate pentru a primi și găzdui străini imigranți.
Proiectele finalizate sau aflate încă în derulare sunt cu următoarele titluri elocvente:
- Sprijin pentru Solicitanții de Azil din Romania
- Integrare pentru Refugiații și Resortisanții Țărilor Terțe în zona de Vest a României
- Asistență pentru Refugiații Locali
- Asistență juridică specializată pentru solicitanții de azil din Romania
- Migranți cu decizii de returnare
- I4P România- „Pregătirea Rețelei Infrastructuri pentru Pace România”
- Lupta împotriva exploatării prin muncă
- Metode Inovative de integrare a tinerilor refugiați
- FAIR CARE – Condiții corecte de muncă în Germania pentru îngrijitori de bătrâni originari din România
- Muncă decentă în Cehia pentru cetățenii UE
- Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2017
Derularea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2017
Site-ul unui organizator principal – Asociația Ecumenică a Bisericilor din România AID – al acestui eveniment prezintă obiectivul Proiectului Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2017: realizarea unui eveniment, cel al săptămânii de rugăciune comună și cel a Platformei de Formare Ecumenică din cadrul Asociației Ecumenice a Bisericilor din România AID.
Fiecare zi de rugăciune este prezentată pe site-ul agenției de comunicare romano-catolice, Angelus Communications care are adresa în sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice București și datele de contact ale acesteia.
Suntem informați despre rugăciunea găzduită joi, 19 ianuarie 2017, de Biserica Ortodoxă Română, la biserica Sf. Silvestru. Cuvânt de învățătură: Preotul Zsold Bela, paroh la biserica Reformată Calvină „Calvineum” din Bucureşti
A treia zi a Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor, în București a fost găzduită vineri, 20 ianuarie 2017, de biserica Luterană. Cuvânt de învățătură: biserica Luterana Maghiară
Realizarea Platformei de Formare Ecumenică din cadrul Asociației Ecumenice a Bisericilor din România AID.
Coordonatori ai acestei platforme sunt pr. Mihai Spătărelu din București și reverendul maghiar Miklos Menessy.
Miercuri, 19 ianuarie, în cadrul emisiunii Viaţa pur si simplu, la Radio Maria a fost invitat preotul ortodox Mihai Spătărelu. Acesta a menționat că, în ţara noastră, ecumenismul este înfloritor din punctul de vedere al împreună implicării creştinilor în diverse acţiuni filantropice, așa cum poate fi audiat pe linku-ul menționat la finalul articolului.
Finanțatorii care colectează și gestionează fonduri pentru obiectivele Asociației Ecumenice a Bisericilor din România AID sunt:
- ACT Development
- Church of Sweden – Biserica Suediei
- DanChurchAid
- Fondul Global
- WCC – Consiliul Mondial al Bisericilor
Așadar proiectele și acțiunile sociale comune susținute de confesiunile străine ortodoxiei sunt intens finanțate din exterior și au în vedere pregătirea unei infrastructuri pentru a primi masiv refugiați în zonă.
În derularea acțiunilor comune confesiunile partenere nu sunt deloc interesate de valorile ortodoxiei și de problemele categoriilor sociale de risc ori defavorizate din Romania, în schimb participa la aplicarea de mecanisme perverse ale ingineriei sociale la scară regională și globală ce schimbă trăsăturile demografice ale populației noastre.
Grija lor este în fapt sa nu mai fim majoritar romani și creștini să nu avem o identitate românească afirmată, coerentă și spirit vigilent în a o proteja.
La rugăciunea comună ortodocșii sunt puși să se roage cu cine când și pentru ce vor globaliștii și restul non-simpatizanților de valori românești, adică suedezii, maghiarii, decidenții comisiei și subcomisiilor europene.
După ce se plănuiește sa fim dați prin mașina de tocat nații și spiritualitate creștin ortodoxă mai suntem și puși să ne rugăm pentru aceasta?
Pentru că a gestionat și primește în continuare bani din fonduri străine BOR-ul trunchiază și relativizează ortodoxia, ignoră prioritățile și amenințările nației și culturii noastre, echilibrul social și securitatea pe care o mai avem.
Occidentul ne exportă astfel problema fundamentalismului Islamic și a terorismului.
Nu numai ca înșeală vigilența noastră prefăcându-se interesați de crearea unui spirit umanitar și tolerant în zonă, ci ne aservesc scopurilor lor și ne otrăvesc cu propria noastră mână.
Neamestecul cu ereticii nu este obtuzitate și ignoranță. Este dreptul nostru de a ne păstra integritatea și a-l aduce pe Hristos si pe sfinți alături de noi în toate planurile vieții sociale; astfel ei ne protejează realmente până și de noi înșine.
de Psiholog Roxana Cimpoeșu
Surse:
http://www.aidrom.ro/proiecte/saptamana-de-rugaciune-ecumenica/
http://angelus.com.ro/sruc-2017-bucuresti-rugaciune-la-biserica-ortodoxa-sf-silvestru/
http://www.radiomaria.ro/news_286_ro.php
http://www.aidrom.ro/parteneri/