X

Nobelul pentru fizică 2024: Inteligența Artificială poate distruge omenirea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Recompensat marţi cu premiul Nobel pentru fizică pe anul 2024 alături de John Hopfield pentru descoperirile lor legate de „machine learning” (capacitatea maşinilor de a învăţa), cercetătorul canadiano-britanic Geoffrey Hinton, un pionier al inteligenţei artificiale (AI), s-a remarcat recent prin avertismentele sale cu privire la această tehnologie, informează AFP.

În martie 2023, atunci când a fost întrebat de jurnaliştii de la un post de televiziune american despre „riscurile ca inteligenţa artificială să distrugă omenirea”, Geoffrey Hinton nu şi-a ascuns îngrijorarea.

„Nu este ceva de neimaginat”, a spus el.

Câteva săptămâni mai târziu, cercetătorul septuagenar a părăsit grupul Google, unde lucra de zeci de ani, pentru a găsi companii mass-media în căutarea unor platforme cu ajutorul cărora să avertizeze opinia publică în legătură cu pericolele generate de AI.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button