X

Elevii români medaliați la Olimpiada Internațională de Matematică, umiliți de ministrul Educației, Ligia Deca

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Olimpicii internaționali la Matematică au fost ținuți o oră pe aeroport, la întoarcerea de la Tokyo, în așteptarea ministrului Educației, Ligia Deca, care a transmis ulterior că nu poate să mai ajungă, deoarece este obosită, notează EduPedu.

Potrivit sursei citate, momentul a fost relatat de Pavel Ciurea, elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Pavel Ciurea a fost în ultimii doi ani membru al lotului olimpic al României, medaliat de aur la ambele participări.

Incidentul a avut loc pe aeroportul Otopeni, când elevii au revenit victorioși de la olimpiada din Japonia, în iulie 2023, iar Ligia Deca i-ar fi ținut pe aeroport încă o oră ca să vină să îi felicite, după care li s-a spus că nu mai vine pentru că ar fi fost obosită.

„Și a doua a fost anul trecut când ne-am întors de la Olimpiada din Japonia – vă dați seama, veneam după aproape 24h de drum, de la Tokyo până la București durează foarte mult și am ajuns undeva la 1:30, Eu eram cu sora-mea mai mică, eram cu toată lumea acolo, ne așteptau, au stat să vină după noi la avion, am avut și o întârziere și ni s-a comunicat „mai stați puțin că aterizează doamna Deca, acuma vine de la o conferință din Munchen, nu știu exact, aterizează  acum la Otopeni, o să vină să vă felicite, așteptați-o”. Am așteptat o oră să vină și după aceea ni s-a comunicat că „este obosită și nu mai poate să treacă” și am așteptat o oră jumate la aeroport degeaba”, a relatat Pavel Ciurea.

Olimpicul român a mai povestit despre un eveniment care confirmă lipsa de interes a ministrului Educației față de elevii care fac performanță. Astfel, delegația de 8 persoane plus șofer a fost trimisă în Bulgaria la olimpiada balcanică cu un microbuz de doar 8 locuri cu tot cu șofer, iar șoferul ar fi fost un angajat al Ministerului care a vrut să meargă în vacanță în țara vecină.

EduPedu a solicitat Ministerului Educației și ministrului Deca un punct de vedere referitor la cele două momente relatate de olimpicul Pavel Ciurea, dar până la ora transmiterii acestei știri nu a fost primit niciu răspuns.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button