X

Norul Sfânt nu a mai venit anul acesta pe Tabor în timpul Sfintei Liturghii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iată mărturia unei credincioase, făcută pe pagina sa de Facebook.

În noaptea de 18 spre 19 august, Norul Sfânt nu a mai învăluit Muntele Tabor în timpul Sfintei Liturghii oficiate la Mânăstirea ortodoxă Schimbarea la Față de către Patriarhul Ierusalimului Teofil al III-lea.

La sfânta slujbă au fost prezenți doar în jur de 120 de creștini, dintre care doar cam 40 de români. Dintre aceștia 29 au fost un grup de pelerini curajoși din România, care se afla zilele acestea în Țara Sfântă cu agenția de turism Median Tours a doamnei Dumitru Georgeta, de la care am fotografiile atașate prezentei postări.

Norul s-a format peste Nazaret, ca de obicei, dar nu a mai venit către munte, decât spre dimineață, la ziuă, nu în timpul Sfintei Liturghii ca nor de lumină sfântă în noapte, ca până acum. Anul trecut ne-am împărtășit în jur de ora trei dimineața în Norul Sfânt, care așa de jos coborâse încât toți cei care se împărtășeau erau binecuvântați de atingerea minunii dumnezeiești.

Asadar, Dumnezeu Care Și-a trimis pe pământ Fiul pentru răscumpărarea păcatelor tuturor oamenilor, a dat azi-noapte un semn tuturor, indiferent că se află în credința cea adevarată sau nu. Un semn din care poate că trebuie să întelegem că e nevoie ca omenirea să se oprească din drumul greșit pe care cumva e împinsă și să vină la adevărata credință, să nu mai rătăcească în false credințe păgâne.

Să luăm aminte și să tragem învătăminte: azi-noapte, Norul Sfânt nu a mai învăluit Sfântul Munte Tabor în timpul Sfintei Liturghii de la Mânăstirea Schimbarea la Față.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

8 comentarii

  1. Eu în locul jidanilor din Israel mi-aș face bagajele… că știrea asta NU sună bine deloc pentru ei în primul rând. Și-o să întrebați: păi unde să plece? De exemplu… în Ucraina proaspăt depopulată… unde să pună osul la refacerea vechiului imperiu khazar… Ucrainienii habar n-au că îi așteaptă soarta palestinienilor. Just… watch and learn.

  2. Norul a urcat catre biserica mai tarziu asa cum s a intimplat de multe ori,nu inseamna ca nu a mai venit.Slava Domnului!

      1. Nu va contrazic dar din cat am citit norul a venit și în alți ani după ora 4 dimineață și mai mult decât atât chiar și în ziua praznicului norul pătrunde și în interiorul bisericii asezindu se deasupra.

  3. Dumnezeu nu raspunde ca un robot invocarilor noastre ci El participa liber fiind Viu si Isi manifesta vointa si prezenta cand voieste.
    Numai Domnul stie ce face si cate zile mai avem si referitor la momentul din Apocalipsa in care am fi nu putem decat sa ghicim din cuvintele staretilor si sa ne rugam sa ne lumineze Dumnezeu fiecare ce sa facem. Dar pot fi mai multe motive pentru care norul care se cobora vadit in timpul Sfintei Liturghii nu s-ar mai fi coborat, poate fi legat de ceva direct ca mesaj pentru pelerini si Biserica: atmosfera din timpul slujbei (in filmulete postate din anii anteriori pare ca e mare galagie facuta de mireni in timpul slujbei) sau … cine stie ce faceau oamenii cu binecuvantarile pe care le luau de la Dumneze din acele pelerinaje.

    “Schimonahia Nila (Evdochia Andreevna Novikova) cunoscuta de multi dreptmaritori crestini din toate colturile Rusiei, s-a sfarsit la 6 martie 1999. Harismele daruite de Domnul staretei – inainte-vederea, proorocia, sfatul intelept, vindecarea bolilor, mangaierea – sunt confirmate de crestinii care ii cereau ajutor si sfat. (…)
    Una dintre fiicele duhovnicesti ale maicii a intrebat daca se poate merge in pelerinaj in Tara Sfanta si aceasta i-a raspuns:
    – Nu ai ce face acolo! Pelerinii rusi de astazi au pangarit Pamantul Sfant si atat de mult au pacatuit acolo, incat acum trebuie sa mearga pe la locurile noastre sfinte sa se pocaiasca si, prin rugaciuni, sa-si spele pacatele. Nu binecuvantez sa pleci acolo! Cate locuri sfinte sunt in Rusia pe care nu le-ai vizitat! Cuviosul Serghie nu a fost in Tara Sfanta, insa cu rugaciunile lui s-a sfintit pamantul Rusiei. Imparatia cerurilor este inauntrul nostru – si Domnul trebuie sa traiasca in noi. Deaceea, Ierusalimul trebuie sa fie in inima noastra, in interiorul nostru. Domnul nu ne-a lasat porunca sa calatorim in Tara Sfanta – zicea maica, aratand spre inima.
    Dar cuvintele acestea ale maicii nu vorbesc despre faptul ca ea nu binecuvanta pelerinajele. Apropiatii ei isi amintesc un caz. A venit la maica o tanara nevasta insarcinata, in a carei familie era o situatie dificila. Maica a mangaiat-o, spunandu-i ca totul va fi bine, se va naste un fiu, dupa care, pe neasteptate, a binecuvantat-o sa plece la Ierusalim. Dupa cuvantul staretei, femeia s-a aflat in Orasul Sfant in zilele Pascale, asistand si la pogorarea Luminii Sfinte la Mormantul Domnului. Dupa pelerinaj, situatia din familie s-a ameliorat si ea a nascut cu usurinta, precum i-a si prezis maica.”
    (din cartea “Staretii despre vremurile din urma” – Manastirea “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” Petru Voda 2007)

    1. Mergeți în Țară Sfânta și trăiți emoțiile pe viu acolo.Nu exista niciunde pe pămînt o bucurie mai mare decât să te afli in Ierusalim.Totul este plin de Dumnezeu acolo.Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button