X

Strângerea românilor in jurul “Generației de Suflet” nu e despre fotbal, ci despre un Stat care să livreze proiecte, nu vorbe goale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Generația de Suflet” s-a întors acasă după un Campionat European din care avem un rezultat concret: românii s-au unit in jurul Naționalei. Prestația de pe teren nu o discut. Sunt destui chibiți prin Cișmigiu…

Întrebarea e: ce facem cu asta acum? Va înțelege statul român să sprijine sportul? Să facă o lege a sponsorizării mai prietenoasă cu sportul, cu deduceri importante pentru companii care sponsorizează/finanțează? Nu vorbim doar de fotbal, ci și de Jocurile Olimpice care urmează și cu celalte sporturi. Putem face ca Viktor Orbán in Ungaria care din nimic a creat forțe in mai multe ramuri sportive cu deduceri și finanțări de stat? Culmea a finanțat și in România…

Dar discuția, de fapt, nu e despre sport. E vorba de România. E vorba de turism, agricultură, infrastructură, industrii, și de ceea ce statul român chiar poate face să creeze plus valoare in societate și să aducă bani pentru companii, cetățeni și stat. Orice investiție se duce pe orizontală și creează plus valoare.

Algeria vrea să dea deduceri mari in turism pentru investiții, Serbia investește in turism și in recrearea stațiunilor balneo și nu numai, Ungaria investește in aeroporturi mici in orașe care să faciliteze deplasarea mai rapidă într-o țară și așa mică, bașca că la turism ne bat la fund. Bulgaria nu mai vorbim. Toate țările au TVA redus in turism și in restaurante. Investim in școli duale să creăm personal pentru turism, servicii de calitate, etc, sau ne ducem pe nepalezi care pricep din 3 in 4 ce vor clienții? Exportăm in continuare produse brute in străinătate și apoi cumpărăm pâine congelată, ulei și alte produse procesate in alte părți in loc să sprijinim producătorii locali să facă și produse finite? Terminăm o dată infrastructura să nu mai pierdem ore întregi pe drumuri?

Dacă vrem ca „generația de suflet” să aibă o finalitate trebuie să avem un proiect coerent de țară, să nu mai fim defetiști și să producem valoare. Altfel vraja bavareză se va duce curând și vom continua să ne înjurăm cu sârg țărișoara. Din neputința noastră și a conducătorilor vremelnici. Pe drept, pe nedrept, nici nu mai contează…

De fapt, „generația de suflet” înseamnă dorința românului de a se simți ca „afară”. Ăsta e mesajul și politicienii care nu îl înțeleg vor pleca. Mai devreme sau mai târziu…

de Andrei Bădin

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Să îi văd eu pe politicienii care vor pleca … numai un război ii poate face să plece …. dincolo!
    Iertați!

  2. Atenție că după 2020 și pandemuia globalistă expresia ”a te simți ca afară” este ca și cum pe vremea komunismului ai fi spus ”vreau să mă simt ca la Moscova sau Beijing”. Adică ceva de care fugi ca necuratul de tămâie. Zeci de ani ne-a fost băgat în cap sloganul ăsta împuțit cu ”vrem o țară ca afară” de către sekuriștii care slugăresc la mafia globalistă. Ca să ne intoxice subliminal cu ”valorile” de rahat ale progresismului satanist european sau nord-american.
    NU, dragilor, NU vrem o țară ca afară, nu vrem elgibitism, nu vrem încălzism, nu vrem vaccinism, nu vrem militarism și mai ales NU vrem să fim sclavii unei mafii jegoase de inspirație khazară. Or fi fost ele valorile europene ceva decent acum vreo 30 de ani, dar nu erau valorile ”proiectului european” de inspirație Coudenhove-Kalergi ci ceea ce mai rămăsese din valorile NAȚIONALE ale statelor membre din occidentul colectiv. Valori care erau rezultatul a peste 200 de ani de așezare pe principii juste a societăților lor după inversiunile sociale de secol 18-19 finanțate de ACEEAȘI mafie khazară care vrea să ne extermine acum.
    Prin urmare, ceea ce ar trebui să fie proiectul nostru de țară este o societate pe baze de libertate, de ortodoxie, de tradiții, de justiție corectă, de MERITOCRAȚIE. Adică exact opusul a ceea ce poate fi definit prin ”o țară ca afară”.
    P.S.: Se poate pleca lejer în acest proiect de la nevoile de bază unde avem resurse mult peste necesarul nostru de consum. MARE dreptate avea Călin Georgescu cu al său proiect de țară ”Hrană, Apă, Energie”. Odată aceste lucruri asigurate la prețuri decente, restul vine de la sine dacă există onestitate și respect reciproc. Nici măcar nu e ceva complicat. E nevoie DOAR de a extermina lucrarea celui căzut. Recitiți Sf. Ev. după Matei, cap. 13, și veți vedea cât este de simplu DE FAPT:
    ”14. Şi se împlineşte cu ei proorocia lui Isaia, care zice: “Cu urechile veţi auzi, dar nu veţi înţelege, şi cu ochii vă veţi uita, dar nu veţi vedea”.
    15. Căci inima acestui popor s-a învârtoşat şi cu urechile aude greu şi ochii lui s-au închis, ca nu cumva să vadă cu ochii şi să audă cu urechile şi cu inima să înţeleagă şi să se întoarcă, şi Eu să-i tămăduiesc pe ei.”

  3. Suflet înseamnă dorința de a trai ca afara? Asta-i “profunzime” de orasean imbuibat de “spiritualitate” newage, noua religie mondiala. Iesiti fratilor din orase si cultivati-va hrana, deveniti mai sanatosi si independenti de sistemul asta criminal, asta e singura solutie , repopularea satelor, crearea micilor comunitati in natura care ne invata si ne susține viata

  4. Ca să faci asemenea proiecte de țară, investiții și legi pentru protecția interesului național îți trebuie o clasă politică naționalistă, ceea ce in România nu există la acest moment. După lovitura de stat din 1989, puterea a fost preluată din nou de evrei, în situația în care și regimul comunist fusese instaurat de evreii comuniști veniți din URSS,, cu concursul Armatei Roșii și beneficiarii acestui regim fuseseră în mare parte tot evreii, care acaparasera economia românească în perioada interbelică, după ce obtinusera drepturi politice și civile, după o luptă îndelungată cu naționalismul românesc, înfrânt după 23 august 1944. Problema era de fapt și mai veche și începuse cu invazia evreiască din secolul XIX, cu colonizarea ulterioară a României și cu cotropirea iudaica, venită pe filiera exploatării neamului românesc în epoca fanariota. Cam de atunci datează colaborationismul unei părți a mosierilor și boierilor români și ulterior a clasei politice cu ocupantii și invadatorii evrei, cărora însă li s-au opuș o strălucită pleiada de luptători și
    cărturari naționaliști, eliminați din istoria și din cultura neamului românesc, de către cozile lor de topor, respectiv de istoricii vânduți acestor invadatori. Deci, acum după 34 de ani de exploatare sălbatică a poporului român de către evrei prin cozile lor de topor, politicienii colaborationisti, care au mințit, furat și sărăcit poporul român împreună cu evreii, românii trebuie mai întâi să se elibereze de ocupația iudaica, să înlăture această tiranie, iar după ce vor fi liberi își vor putea face planuri și proiecte de țară, care să fie puse în aplicare de o clasă politică naționalistă, care să fie pe deplin loială României și să slujească doar neamul românesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button