X

Patriarhia Română nevoită să se debaraseze de Vasile Bănescu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Patriarhia Română a anunțat, prin intermediul Biroului de Presă, numirea Preotului Dr. Adrian Agachi în funcția de consilier coordonator al Biroului de Presă, începând cu data de vineri, 5 iulie, informează AZNews. Astfel, interesant, Vasile Bănescu, ginerele nomenclaturistului comunist Silviu Curticeanu, ultimului cancelar al lui Nicolae Ceaușescu, este dat afară de la Patriarhie chiar de ziua Americii, 4 iulie. Tânărul Părinte Agachi va prelua și responsabilitățile de comunicare ale Patriarhiei în relația cu presa.

Cu această ocazie, Patriarhia Română își exprimă recunoștința față de domnul Vasile Bănescu pentru contribuția sa la comunicarea dintre instituție și presa națională, recte de sistem. De altfel, Bănescu a fost premiat zilele trecute de Preafericitul Patriarh Daniel (foto sus) iar un monah cunoscător și bun observator al Patriarhiei a remarcat instantaneu că aceasta este dovada că lui Bănescu „i-a sunat ceasul”, afirmând ante-factum că Preafericitul Patriarh Daniel trebuie felicitat!

Progresistul de la Patriarhie, aflat în cercetarea CNSAS pentru eventala sa colaborare cu Securitatea, cu găuri negre în anii săi de studii și fără un CV clar, a reușit de-a lungul mandatului său să stârnească numai controverse pe care, însă, nu mai e cazul să le amintim acum.

Un singur lucru notăm: el ar trebui anchetat și judecat, inclusiv de forurile Patriarhiei, pentru propaganda criminală și îndemnul explicit la injectarea preoților și credincioșilor cu un ser experimental așa-zis „anti-Covid” care s-a dovedit a fi aducător de grave efecte adverse și chiar ucigaș, așa cum ActiveNews avertiza cu responsabilitate, doar pentru a fi ponegrit de securistoidul în cauză. Creștinește, însă, îi spunem lui Vasile Bănescu – un posibil candidat la postul de secretar general al USR după ce va fi reciclat de sistem pe un post călduț de subsecretar de stat – doar un Dumnezeu să-l ierte!

Comunicatul Patriarhiei Române

Biroul de Presă al Patriarhiei Române anunță că, începând de vineri, 5 iulie, noul său consilier coordonator va fi Preot dr. Adrian Agachi. Acesta va prelua inclusiv atribuțiile postului de comunicator al Patriarhiei Române în relația cu presa.

Dorim să mulțumim domnului Vasile Bănescu, atât pentru întreaga contribuție la o benefică și eficientă comunicare între Patriarhia Română și presa națională, cât și pentru susținerea și încurajarea de care au beneficiat membrii Biroului de Presă din partea domniei sale.

Activitatea Biroului de Presă va continua pe aceeași cale a comunicării instituționale oneste și prompte cu reprezentanții mass-media. (sic – n.n.)

Biroul de Presă al Patriarhiei Române”

Cine este noul Purtător de Cuvânt al Patriarhiei

Pr. Adrian Agachi (n. 1 iulie 1986) este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București (2009), masterand al Universității din Lampeter, Țara Galilor (2010), și doctor în Teologie ortodoxă al Universității din Winchester, Anglia (2012; titlul tezei de doctorat: The Neo-Palamite Synthesis of Father Dumitru Stăniloae), precum și membru al AISP (Asociația Internațională de Studii Patristice).

A slujit ca preot în cadrul Centrului de Boli Reumatismale „Dr. Ion Stoia” București (2014-2019), iar din anul 2019 este preot coslujitor la Parohia Sfântul Gheorghe – Dudu din localitatea Chiajna, jud. Ilfov.

Începând cu anul 2008 este colaborator al Ziarului Lumina din cadrul Centrului de presă BASILICA al Patriarhiei Române. Între anii 2014-2024 a fost redactor la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Ocupă funcția de consilier patriarhal în cadrul Biroului de Presă și relații publice al Patriarhiei Române din data de 1 aprilie 2024.

Dintre lucrările publicate menționăm: Între războiul patimilor și pacea virtuților (București, Ed. Cuvântul Vieții, 2019, 280 pp.); Îmblânzirea lumii prin iubire. Lumini filocalice (București, Ed. Trinitas, 2017, 272 pp.) The Neo-Palamite Synthesis of Fr. Dumitru Stăniloae (Cambridge, Cambridge Scholars Publishing, 2013, 200 pp.), informează Ziarul Lumina al Patriarhiei Române.

În comunicatul transmis colaboratorilor din presă, Vasile Bănescu îi mulţumeşte Patriarhului Daniel „şi pe această cale pentru sprijinul permanent acordat de-a lungul a 15 ani de strânsă colaborare”.

„Prezenţa sa în fruntea Bisericii este garanţia singulară, deplină şi liniştitoare a bunei cârmuiri a acesteia pe apele fidelităţii depline faţă de tradiţia ortodoxiei autentice spre portul stabilelor valori creştine europene, fondatoare inclusiv ale spiritualităţii şi civilizaţiei româneşti. Adică spre singura zonă a libertăţii, prosperităţii şi stabilităţii socio-religioase reale. Europa actuală nu este doar o construcţie politică asaltată de un trecător front de zgomot ideologic, ci o lume în sine formată din sute de milioane de oameni credincioşi, o lume profund democratică, ale cărei rădăcini creştine, în ciuda otrăvitului şi manipulatorului alarmism antioccidental, sunt de neclintit. Din Europa facem parte noi înşine. Cu bunele şi relele ei/ ale noastre, dar mai ales spre binele nostru comun. Vocaţia creştinismului şi a Bisericii lui Hristos este universală, nu filetistă, nu politică, nu mundană. Subiectul ei nu este etnia sau masa, ci persoana, adică dialogul mântuitor dintre identitate şi alteritate”, afirmă Vasile Bănescu.

El spune că activitatea sa viitoare se va desfăşura în sfera dialogului dintre stat şi cultele religioase, fiind onorat să facă parte din echipa Secretariatului de Stat pentru Culte, dar să şi poată continua realizarea emisiunii „Credinţă şi cultură” la televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române.

„Vă mulţumesc tuturor şi fiecăruia în parte pentru foarte buna relaţie construită în timp pe respect, încredere şi onestitate”, îşi încheie Vasile Bănescu mesajul.

Vasile Bănescu s-a remarcat prin luările sale de poziție tranșante și prin conflictul deschis cu IPS Teodosie.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button