X

România se aliniază cerințelor UE și interzice prin lege centralele pe gaz. Claudiu Târziu (AUR): O măsură de extracție neo-marxistă!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România se aliniază cerințelor UE și transpune în legislația națională prevederile europene privind performanța energetică a clădirilor.

Parlamentul European (PE) a adoptat, în luna martie, planul pentru reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră din sectorul clădirilor.

Potrivit planului, statele membre trebuie să adopte măsuri pentru a decarboniza sistemele de încălzire și a elimina treptat combustibilii fosili din instalațiile de încălzire și răcire, obiectivul fiind eliminarea completă a centralelor termice pe bază de combustibili fosili până în 2040.

Miercuri, 26 iunie, deputaţii au adoptat, decizional, un proiect pentru modificarea şi completarea Legii 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor. Actul normativ merge la promulgare, anunță Gândul.

Conform legii adoptate de Parlament, noile sisteme de încălzire permise includ:

  • sisteme descentralizate de alimentare cu energie bazate pe surse regenerabile;
  • sisteme de cogenerare/trigenerare;
  • racordarea la rețelele urbane de încălzire sau răcire;
  • pompe de căldură, panouri termice și/sau electrice solare, centrale eoliene, și sisteme combinate;
  • schimbătoare de căldură sol-aer;
  • recuperatoare de căldură;
  • orice combinație a acestor opțiuni.

Claudiu  Târziu, președintele CNC AUR, a criticat dur această măsură, spunând că este una de „ extracție neo-marxistă”.

„Majoritatea PSD-PNL mai dă o lovitură românilor. A interzis centralele pe gaz! O măsură de extracție neo-marxistă.

Legea a trecut ieri de Camera Deputaților, decizională, și merge la promulgare. Sper că sunteți mulțumiți cei care i-ați votat masiv pe 9 iunie. Urmează și alte aberații neo-marxiste. De fiecare dintre noi depinde dacă îi mai lăsăm la butoane sau nu.

Atenție la alegerile prezidențiale și parlamentare!”, a transmis, joi, pe Facebook, Claudiu Târziu.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Scârbele comasate trebuie scoase din Parlament urgent ! Acum au adoptat acte normative prin care interzic românilor centralele pe gaz, în timp ce scârba de Ciolacu a aprobat ca partea de gaze din Marea Neagră care revine României să fie cedata Ucrainei, Republicii Moldova și Ungariei, pentru ca aceste țări să nu mai fie dependente de alte surse. Deci în timp ce nouă ne interzic să folosim gazele naturale care sunt proprietatea statului român, ei cedează aceste zacaminte altor țări, în mod discreționar, care vor beneficia de ele în locul nostru. La ce se încadrează aceste acțiuni și legi adoptate împotriva noastră, asa cum a fost și recenta ”donație” a sistemului de aparare Patriot, dacă nu la infracțiunile de trădare națională, subminare a economiei naționale și acțiuni
    dușmanoase și sabotaj împotriva statului român??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE