X

TRĂDARE! Ședința CSAT s-a încheiat. România va dona Ucrainei un sistem Patriot

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Membrii CSAT au decis, în ședința de joi, ca România să doneze Ucrainei un sistem Patriot.

„Această donare se face cu condiția continuării negocierilor țării noastre cu Aliații, în special cu partenerul strategic american, în vederea obținerii unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoii de asigurare a protecției spațiului aerian național, de modernizare a Armatei României și de asigurare a interoperabilității cu sistemul NATO, fiind, totodată, necesară identificarea unei soluții temporare de acoperire a vulnerabilității operaționale astfel create”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Redăm integral comunicatul transmis de Administrația Prezidențială:

Joi, 20 iunie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, Klaus Iohannis.

Agenda discuțiilor a fost consistentă, axată pe teme de interes prioritar din perspectiva mediului de securitate și a priorităților de acțiune pentru România.

Au fost trecute în revistă obiectivele prioritare ale României pentru Summitul NATO de la Washington, D.C. din 9-11 iulie 2024, fiind evidențiată necesitatea ca Summitul să permită reconfirmarea solidității unității transatlantice, să înregistreze progrese decisive în consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare, pe linia celor decise la reuniunile de la Madrid și Vilnius, dar și să marcheze o angajare sporită politică și practică față de Ucraina, în paralel cu menținerea angajamentului pentru partenerii vulnerabili și pentru interacțiunea cu partenerii globali.

La finalul discuțiilor pe această temă, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării au aprobat obiectivele României la Summitul NATO din acest an.

Pe ordinea de zi a ședinței s-a aflat, de asemenea, și analizarea stadiului și a perspectivelor conflictului din Ucraina și a implicațiilor pentru România. În acest context, a fost subliniată deteriorarea continuă a situației de securitate în vecinătatea estică a țării noastre, ca urmare a intensificării acțiunilor militare ale Rusiei, fiind subliniate implicațiile și riscurile mai largi de securitate pe care aceste acțiuni le generează pentru regiune, în special pentru Republica Moldova, dar și pentru securitatea europeană și euroatlantică.

În discuțiile pe acest subiect, au fost subliniate eforturile de sprijinire a Ucrainei, cu punctarea perspectivelor oferite de Summitul de la Washington, D.C. pentru un angajament sporit al NATO față de Kiev.

România a sprijinit Ucraina încă de la începutul izbucnirii conflictului, fiind înțeleasă situația dramatică mai ales din perspectiva asigurării sistemelor defensive esențiale în contracararea agresiunii declanșate de Federația Rusă, care lovește zonele urbane și infrastructura critică a țării vecine.

Ministerul Apărării Naționale a prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Țării o analiză detaliată privind situația operaționalizării celor patru sisteme PATRIOT, derularea programului de înzestrare cu celelalte trei sisteme, importanța operațională a acestora la nivel național și aliat, precum și impactul generat de un eventual transfer al unui sistem.

Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum și consecințele regionale ale acestei situații, inclusiv asupra securității României, în strânsă coordonare cu Aliații, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT.

Această donare se face cu condiția continuării negocierilor țării noastre cu Aliații, în special cu partenerul strategic american, în vederea obținerii unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoii de asigurare a protecției spațiului aerian național, de modernizare a Armatei României și de asigurare a interoperabilității cu sistemul NATO, fiind, totodată, necesară identificarea unei soluții temporare de acoperire a vulnerabilității operaționale astfel create.

Decizia s-a bazat pe o evaluare tehnică aprofundată a autorităților române, fiind luate toate măsurile pentru eliminarea riscului de creare a unor eventuale vulnerabilități pentru România. În același timp, vor continua discuțiile cu aliații astfel încât apărarea aeriană a țării noastre să fie în continuare consolidată.

Poziționarea României este și va continua să fie fără echivoc în susținerea multidimensională a Ucrainei, alături de comunitatea internațională, în dreptul său legitim la autoapărare în fața agresiunii ilegale și neprovocate a Rusiei.

Discuțiile la nivelul CSAT au vizat și demersurile naționale de consolidare a cooperării și a interacțiunii bilaterale cu Ucraina, evidențiate de procesele în curs privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și Ucraina și consolidarea cooperării pe linie de securitate.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, membrii Consiliului au analizat şi au aprobat forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în anul 2025.

Țara noastră va prelua funcția de comandant al operației EUFOR Althea, în teatrul de operații din Bosnia și Herțegovina, începând cu luna ianuarie 2025, pentru o perioadă de 12 luni.

Totodată, în ședința CSAT, Președintele României a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de Secretar General al NATO, aceștia declarându-se în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

5 comentarii

 1. Ce decizii poate lua o țară ocupată, fără armată, cu trupe străine de ocupație, care plătește tribut organizației teroriste NATO ?? Acest trădător mason Iohannis nu are decizie suverană, el este doar un sclav, care ii slujește pe cei care conduc Romania, de la Davos, Bilderberg, Washington, Bruxelles și atât !! El nu poate decide nimic și cu atât mai mult nu poate decide niciodată nimic în favoarea României!! El trebuie să execute ceea ce îi ordona superiorii lui din masonerie, pentru că el în masonerie este un simplu sclav,, un executant care prestează tot ceea ce îi dictează superiorii din sistem. Din păcate cred că soarta României e pecetluita!! De 34 de ani, trădătorii masoni și evreii au acaparat puterea și s- au menținut la putere prin crimă, confiscand revoluția românilor, prin manipulare și fraudă, folosind toate tertipurile, toate mijloacele posibile pentru a se menține acolo și a împiedica eliberarea României.

 2. Slugoii ordinari autohtoni, care reprezinta cancerul cu metastaze ale neamului romanesc, s-au asezat iarasi in pozitie de capra in fatza stapanilor lor straini, donand pocnitorile americanilor achizitionate in avans cu bani grei(exact ca la curve), iar daca banderistii lovesc cu Patriotul rachetele rusilor pe teritoriul Rusiei, ne pun in postura de tinte sigure in fatza rusilor, ca sa nu mai vorbim de antrenarea pilotilor ucrainieni in Romania si decolarea de-aici a avioanelor F16 cu misiunea de a-i ataca pe soldatii rusi! Oare, ce merita aceste bestii si satane criminale dambovitene, care pe langa Genocidul vaccinarii, se fac partasi si la aceasta cea mai inalta tradare de tara si popor, prin aducerea noastra in situatia extinctiei ca neam, altceva decat pedeapsa cu moartea cea mai cumplita, iar familiile lor mafiote deposedate de orice avere si aruncate in strada? Daca in urma loviturile rusilor sau in urma declansarii unei revolte nationale(e vorba doar de timp foarte scurt), bestiile pierd controlul in Colonie, atunci vor fi vanati de catre romani in orice coltisor din aceasta tara, dar si peste granite!

 3. ☀️ Dan Diaconu

  CSAT trebuie arestat pentru înaltă trădare

  Codul Penal definește infracțiunea de trădare după cum urmează:

  „Articolul 394 – Trădarea

  Fapta cetățeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora, în scopul de a suprima sau știrbi unitatea și indivizibilitatea, suveranitatea sau independența statului, prin:

  a) provocare de război contra țării sau de înlesnire a ocupației militare străine;
  b) subminare economică, politică sau a capacității de apărare a statului;
  c) aservire față de o putere sau organizație străină;
  d) ajutarea unei puteri sau organizații străine pentru desfășurarea unei activități ostile împotriva securității naționale, se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

  Citind articolul menționat, dacă ai ceva mai mult creier decât o găină înțelegi câteva chestiuni cât se poate de clare. În primul rând, faptul că în articolul în cauză se vorbește despre legătura cu „o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora”. Articolul așadar pune egalitate între a conspira cu rușii, cu americanii, cu nemții sau cu pakistanezii. Este la fel de grav!

  Și-acum să luăm pe rând ceea ce se petrece în România:
  – ajutorarea cu armament a Ucrainei, antrenarea piloților săi și restul acțiunilor făcute la adăpostul unor hotărâri ale CSAT sunt strict instigări ale rușilor pentru a ne ataca; de asemenea, dezvoltarea de baze militare care nu respectă legile țării reprezintă o întrunire a tuturor infracțiunilor enumerate la litera a
  – achiziția de armament prin fentarea legii offset-ului, prin intermediul unor hotărâri dubioase și în termeni absolut de neacceptat(plătim banii înainte pentru livrări la calendele grecești) reprezintă un act de înaltă corupție și subminare a economiei naționale. Donarea stației Patriot reprezintă, de asemenea, o subminare a capacității de apărare a patriei. Ca să nu mai vorbim că hotărârea donării este absolut aberantă. Cum donează ei banii pe care i-am dat noi??? Așadar, avem îndeplinite și condițiile enumerate la litera b.
  – demonstrarea condițiilor de la litera c, anume aservirea față de o putere străină, cred că nu mai trebuie demonstrată, chiar și un țânc putând să o evidențieze;
  – infracțiunile de la litera d sunt și ele evidente întrucât noi ajutăm puteri străine(SUA, Ucraina, etc.) pentru operațiuni ostile împotriva Rusiei care ulterior se vor repercuta asupra noastră.

  Așadar, termenii articolului 394 sunt îndepliniți integral. Greu de imaginat. O trecere în revistă ne relevă faptul că sunt încălcate elemente din articolele 395 și 396. Nu mai stau acum să demonstrez, dar puteți citi respectivele articole și-mi veți da dreptate.

  Setul de articole 394-397 definesc infracțiunea de trădare pentru un om normal. Însă, în cazul președintelui și al restului membrilor CSAT se aplică articolul 398 care definește infracțiunea de înaltă trădare:
  „Faptele prevăzute în art. 394-397, săvârșite de către Președintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, constituie infracțiunea de înaltă trădare și se pedepsesc cu detențiune pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

  Mai fac o paranteză pentru a înțelege de ce donarea sistemului Patriot e un act de înaltă trădare. Înainte de întrunirea CSAT, Tâlvăr demonstra într-un interviu de ce nu e OK să donăm Patriotul Ucrainei și aducea ca argumente topcmai necesitatea asigurăriiu securității naționale. Asta însă nu l-a făcut ca în ședința respectivă să voteze cu da!!!

  Nu e de mirare de ce unii membri au evitat ședința cu cântec de azi: Luminița Odobescu(Ministrul de Externe) și Marcel Boloș(Ministru de Finanțe) și-au „făcut de lucru” pe aiurea. Așadar, din acest moment nu mai putem vorbi despre CSAT, ci despre „Grupul Infracțional CSAT”. Ceea ce fac idioții utili ai SUA nu reprezintă decât o modalitate de a ne împinge în război. Iar asta e trădare deoarece noi, în acest moment, nu avem absolut nimic de împărțit cu rușii.

 4. Pentru presiunile inadmisibile facute de SUA pentru acest rezultat, care practic ne impinge in conflictul militar, va spun ca aceasta tara va dispare ca entitate de pe harta administrativa a Terrei asa cum o cunoastem astazi. Culmea este ca si-au asumat constient aceasta lupta pe care o duc in ascuns impotriva Romaniei, care este protejata de DUMNEZEU insusi, continuand sa mearga pe calea ruinarii alaturii de diavolii intunericului stiind ca o lupta cu Dumnezeu nu va putea fi castigata in veci. Sa va mai spun ca si-au facut imparteala Romaniei cu asociatii lor muscali si evreii in nelegiuiuri impotriva omenirii, pai sa ne uitam – cea mai mare baza militara din Europa la Kogalniceanu, practic ia locul fostului Imperiu Otoman in stapanirea teritoriilor romanesti. Dar sa vedem cine vrea jumatatea cealalta a tarii noastre. Eu va spun un lucru, socotelile lor, ale diavolilor si lingailor lor pe Terra nu se potrivesc Vointei Divine si spatiului cosmic superior, luminos si al omenirii din ce in ce mai constiente de ADEVAR, in care deja ne aflam complet din 2012, prin urmare se aplica ce spune in Biblie, Ioan 10:10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button