X

Rachete Patriot către Ucraina. Unde e raportul negativ al Armatei?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Informațiile furnizate în spațiul public vorbeau  miercuri despre o opoziție a  Armatei  la cedarea Patriot, care a fost întocmită și înaintată, oficial, în scris, către președintele Iohannis, sub forma unui raport.

„Raportul nu a existat joi pe masa CSAT. Și nici argumente «contra» verbale nu au existat. Discuția a durat cam 50 de minute și decizia a fost luată fără opoziție”, a explicat o sursă politică.

”A dat publicității Administrația Prezidențială un comunicat, aveți toate detaliile în comunicat”, a spus generalul de brigadă, Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MAPN, pentru sursa citată.

Nici în comunicatul oficial al Palatului Cotroceni și nici din relatările obținute din interior nu s-a confirmat existența niciunui „raport negativ” al Armatei pentru cedarea sistemului Patriot.

 „Dimpotrivă, MApN a spus astăzi, la CSAT, că e de acord”, a relatat o sursă politică pentru redacție.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare al României, invocând „deteriorarea semnificativă a situaţiei de saparareecuritate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante şi masive ale Rusiei asupra civililor şi a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum şi consecinţele regionale ale acestei situaţii, inclusiv asupra securităţii României, în strânsă coordonare cu Aliaţii (..) au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT”, se arată într-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială după şedinţa CSAT.

Oferirea acestui sistem de apărare aeriană de către România „se face cu condiţia continuării negocierilor ţării noastre cu Aliaţii, în special cu partenerul strategic american, în vederea obţinerii unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoii de asigurare a protecţiei spaţiului aerian naţional, de modernizare a Armatei României şi de asigurare a interoperabilităţii cu sistemul NATO, fiind, totodată, necesară identificarea unei soluţii temporare de acoperire a vulnerabilităţii operaţionale astfel create”, precizează comunicatul.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Dacă armata Romaniei ar fi armată, l-ar aresta pe Yoyanusul, Ciungul și Godacul în plina ședința ceseateu,cum au facut cu Antonescu, dar…avem kie de hârtie si ne temem solda, asa ca…mucles!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE