X

Dispare UDMR! Gábor Hajdu acuză AUR că vrea să distrugă cimitirul de la Valea Uzului. Ce minciuni a înșiruit deputatul UDMR într-o sesizare către OSCE

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Gábor Hajdu, deputat UDMR de Harghita, a acuzat AUR că vrea să revină la Valea Uzului și să distrugă cimitirul militar.

Mai mult, Gábor Hajdu a informat o delegație OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa), prezentă la București, asupra „pericolului pe care îl reprezintă noua provocare naţionalistă planificată să aibă loc în data de 13 iunie”, notează Agenția MTI.

„AUR se pregăteşte să meargă din nou în Valea Uzului! Au dovedit de mai multe ori că nu merg acolo cu intenţia de pace, ci să danseze pe mormintele bunicilor noştri, să dărâme gardurile şi să distrugă cimitirul militar”,  a precizat, într-un comunicat, Gábor Hajdu, care reprezintă UDMR şi în adunarea parlamentară a OSCE.

Minciunile deputatului UDMR nu se opresc aici. În continuare, Gábor Hajdu susține că „și în actuala campanie electorală vedem că AUR atacă maghiarii cu manifestări anti-maghiare”.

„Vor să obţină putere de pe urma acestui fapt. La Satu Mare folosesc comunitatea maghiară drept o ţintă, au făcut echipă cu PNL împotriva maghiarilor. La Cluj-Napoca vor să închidă şcoli maghiare”, susține Gábor Hajdu.

Politicianul UDMR a atras atenţia reprezentanţilor OSCE asupra faptului că AUR nu este o ameninţare oarecare, ci că „acest partid profund anti-maghiar” va câştiga putere şi va ajunge în administraţiile locale şi în Parlamentul European.

În declaraţia dată presei maghiare, deputatul a mai spus că UDMR a cerut comisiei OSCE pentru drepturile omului să trimită observatori la alegerile parlamentare şi europarlamentare din România.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button