X

Thailanda vrea in BRICS

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul thailandez a aprobat proiectul de scrisoare de intenție de a adera la BRICS, a raportat portalul Thansettakij, citându-l pe secretarul de presă al biroului primului ministru, Chai Watcharong.

„La ședința cabinetului, s-a decis aprobarea unui proiect de scrisoare prin care se exprimă intenția Thailandei de a se alătura ca membru al grupului de țări BRICS, cu aprobarea primului ministru sau a unui reprezentant desemnat de prim-ministru”, se arată în comunicat.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe al țării a menționat că apartenența la BRICS va contribui la creșterea rolului Bangkokului pe arena internațională prin consolidarea cooperării cu țările în curs de dezvoltare, în special în domeniile comerțului, investițiilor, finanțelor, securității alimentare și energetice. În plus, aderarea la organizație va crește capacitatea Thailandei de a crea o nouă ordine mondială, a adăugat acesta.

BRICS unește țări cu o populație de 3,6 miliarde de oameni – aproape jumătate din totalul lumii. Aceste state reprezintă mai mult de 40% din producția mondială de petrol și aproximativ un sfert din exporturile mondiale de mărfuri.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button