X

Așa grăit-a Măria Sa, Ștefan cel Mare: “Nu trebuie să îi mai credem pe cei care ne spun că suntem slabi, dezbinați!”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Stefan Cel Mare, Domn al Țării Moldovei

Indiferent cât de greu ne-a fost nu ne-am pierdut credința. Ne-am rugat, am muncit, am iertat. Mereu poporul român a căutat pacea, înțelegerea! Am lăsat mereu de la noi!

Acum este momentul să ridicăm vocea și să spunem: DESTUL!

Nu trebuie să îi mai credem pe cei care ne spun că suntem slabi, dezbinați!

Românii sunt puternici, uniți! Totul pentru țara noastră, pentru neamul nostru!

Acum suntem într-un moment de răscruce pentru viitorul nostru. Ne trebuie patrioți care să ne reprezinte cu demnitate în Europa, dedicați apărării valorilor și intereselor românești.

Pe 9 iunie aveți curaj, la fel cum și înaintașii noștri au avut! Doar uniți putem apăra România!

Vom arăta că suntem puternici în Europa!

Pe 9 iunie, alegeți candidații AUR pentru Parlamentul European!

Ștefan cel Mare, domnitor al Moldovei, a fost un apărător neînfricat al țării sale, așa cum este ilustrat și în filmul „Ștefan cel Mare – Vaslui 1475” (1975). Filmul, regizat de Mircea Drăgan, pune accent pe victoria sa remarcabilă împotriva otomanilor la Vaslui, subliniind abilitățile sale de lider militar și devotamentul său față de poporul său. Ștefan cel Mare devine astfel un simbol al rezistenței împotriva invaziei străine și al determinării de a păstra Moldova liberă și neînfrântă.

Vezi și Fii și tu Apărător al Patriei Române! Din fericire avem AUR, care nu este un partid, ci o stare de spirit, o mișcare de renaștere a respectului pentru valorile naționale! Să le dăm pentru prima dată o șansă!

Aceste filme nu sunt doar simple reconstituiri ale unor epoci trecute. Ele sunt manifestări ale spiritului românesc, care continuă să inspire și să educe. Fiecare personaj principal și interpretarea sa cinematică contribuie la un narativ mai amplu despre curaj, sacrificiu și aspirația către autodeterminare. Astfel, eroii noștri istorici nu sunt doar figuri ale trecutului, ci stindarde vii ale valorilor pe care le prețuim: unitate, dreptate și independență.

Prin explorarea vieților acestor personaje ne reamintim de lupta constantă pentru păstrarea identității și suveranității naționale. Este o mărturie a faptului că istoria României este vie și continuă să ne modeleze prezentul și viitorul.

A ne cunoaște istoria prin filme este nu doar o lecție de trecut, ci și o sursă de inspirație pentru a construi un viitor în care valorile de unitate, onoare și curaj să rămână la fel de relevante.

Indiferent de epoca în care trăim, rădăcinile noastre istorice și eroii noștri trebuie să rămână surse de inspirație și mândrie, fundamentul pe care se construiește identitatea națională.

Mai jos puteți viziona, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților AUR în județul Suceava, o mică scenetă în cinstea Marelui Ștefan cel Sfânt!

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button