X

Dreptate pentru Vlad Țăranu, elevul pedepsit pentru patriotism. Sancțiunea a fost ANULATĂ

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sancțiunea primită de elevul Vlad Țăranu pentru că a adus la școală stikere cu „Basarabia e România” a fost anulată. 

Informația a fost confirmată, pentru ActiveNews, de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Remintim că, luna trecută, Vlad Țăranu, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „George Barițiu”, a fost sancționat cu scăderea notei la purtare, după ce a adus la școală stikere cu „Basarabia e România”, după cum a relatat RostOnline, într-un articol cu peste 7000 de distribuiri.

Elevul a fost acuzat că a încălcat un articol din Regulamentul intern care arată că elevilor le este interzis: „să aducă și să difuzeze, în unitatea de învățământ, materiale care, prin conținutul lor, atentează la independența, suveranitatea și integritatea națională a țării, care cultivă violența și intoleranța”.

Totodată, în sprijinul elevului Vlad Țăranu a fost inițiată și o petiție. Lista semnatarilor acestei petiții a fost deschisă de doamnă dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic, ea însăși basarabeancă, refugiată cu tatăl său, preotul Boris Răduleanu, din calea ocupației sovietice și sancționată, ca elevă, cu eliminarea din liceu, pentru atitudinea ostilă ocupantului sovietic. Petiția a fost semnată de foști deținuți politici, de urmași ai foștilor deținuți politici.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Da, o fi fost anulata acea sanctiune insa raul a fost facut deja, ma refer la raul facut prin influentarea modului in care elevul Vlad Taranu va fi perceput de acum incolo de o parte a colegilor sai; in mod sigur, cand i s-a dat acea sanctiune, s-a facut valva in liceu; decizia de anulare a sanctiunii, chiar daca va fi afisata/anuntata nu o sa aiba acelasi impact asupra colegilor. Sa va dau un exemplu: sa presupunem ca diseara, la TV, la stiri, se anunta ca dl. Xulescu, primarul orasului X, a fost arestat preventiv si invinuit ca a furat din banii publici; apoi, maine seara, tot la stiri,se anunta ca dl.Xulescu a fost eliberat pentru ca s-a constatat ca invinuirea lui a fost o eroare; ce credeti, imaginea publica a domnului Xulescu va fi ca inainte de arestare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button