X

Pr. Savatie Baștovoi: Ortodoxia nu se adaptează la mase

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ortodoxia nu este o ideologie care trebuie adaptată la mase. Credincioșii sînt chemați să se adapteze ei la mersul Bisericii, nu invers.

Biserica nu se adaptează. Nici nu ar avea cum, pentru că nu are la ce să se adapteze.

De cîte ori oamenii au încercat să facă o biserică de masă, ei au degenerat în ideologii.

Toți cei care ne vorbesc azi de “nevoia de adaptare”, de “nevoia de reformă” a Bisericii de fapt ne invită la o anume ideologie.

Nimeni nu se gîndește la o adaptare la Vasile, Gheorghe sau Hans, ci la ideologia din capul lor.

Pentru aceasta ei se ceartă cu sfinții, nesocotesc milenii de bună rînduială, doar ca să își mai atragă vreun rătăcit la ideologia de care sînt vrăjiți.

Să te desparți de sfinți ca să fii pe placul unor rătăciți și să numești asta înnoire a Bisericii? Iată culmea aiurelii, a necredinței și a trufiei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button