X

OCDL: Planul Guvernului României privind recunoașterea juridică a relațiilor dintre persoane de același sex

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul României a transmis Consiliului Europei un plan de acțiune privind punerea în aplicare a hotărârii CEDO pronunțată în cauza Buhuceanu vs România referitor la recunoașterea juridică a relațiilor formate din persoane de același sex, informează Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți (OCDL).

Redăm integral comunicatul de presă:

„Până luni, 25 martie, Guvernul României trebuia să prezinte Consiliului Europei un plan de acțiune pentru punerea în aplicare a hotărârii CEDO pronunțată în cauza Buhuceanu vs România privind recunoașterea juridică a relațiilor formate din persoane de același sex.

Prin planul de acțiune transmis luni de către statul român, acesta evidențiază, printre altele, existența unei cooperări deja formalizate între Instituția Avocatul Poporului, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și reprezentanți ai minorităților LGBTI din România, în vederea recunoașterii drepturilor LGBTI.

Orice hotărâre sau dispoziție internațională trebuie circumscrisă legislației naționale existente, precum și valorilor sociale, politice și filosofice ale societății românești.
În vederea adoptării unor măsuri echilibrate, în menținerea nealterată a etosului creștin românesc, subliniem, printre altele, importanța desfășurării la nivel instituțional a unor cooperări/consultări obiective, capabile să contureze o imagine care să oglindească în mod fidel poziția societății românești.

În perioada următoare, OCDL va formula inițiative de cooperare cu diverse instituții publice, având ca scop general creșterea reprezentativității perspectivelor socio-creștine în actul de interes public.

Dacă vrei să fii parte din obiectivul OCDL de reprezentare a identității creștine, ne poți contacta prin adresa de email [email protected]”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button