X

Petiție de susținere pentru Vlad Țăranu, elevul sancționat pentru mesajul „Basarabia e România”. Lista semnatarilor este deschisă de dr. Galina Răduleanu (91 de ani), fost deținut politic

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

A fost lansată o petiție de susținere pentru Vlad Țăranu, elevul sancționat pentru că a adus la școală stikere cu „Basarabia e România”elevul sancționat pentru că a adus la școală stikere cu „Basarabia e România”. 

Petiția se intitulează „Dreptate pentru Vlad! Patriotismul nu este ilegal!” și este adresată conducerii Colegiului Tehnic „George Barițiu” din Baia Mare, cu solicitarea de anulare a sancțiunii care a fost dată pe nedrept elevului Vlad Țăranu.

„Socotim că nu este vorba doar de dreptatea unui elev, ci de însăși dreptatea făcută idealului național al reîntregirii României și memoriei sutelor de mii de oameni sacrificați în lupta împotriva ocupației sovietice și regimului ilegitim și criminal instaurat de aceasta. Încheiem cu reafirmarea devizei nădejdii reîntregirii neamului românesc, de la Nistru până la Tisa: Basarabia e România!”, se precizează în petiție.

Lista semnatarilor acestei petiții este deschisă, de doamnă dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic, ea însăși basarabeancă, refugiată cu tatăl său, preotul Boris Răduleanu, din calea ocupației sovietice și sancționată, ca elevă, cu eliminarea din liceu, pentru atitudinea ostilă ocupantului sovietic.

Petiția este semnată de foști deținuți politici, de urmași ai foștilor deținuți politici. Totodată, istoricul Marius Oprea semnează această petiție.

Petiția a fost lansată, miercuri, după ce în spațiul public a apărut informația că Vlad Țăranu, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „George Barițiu”, a fost sancționat cu scăderea notei la purtare, după ce a adus la școală stikere cu „Basarabia e România”.

Petiția este disponibilă aici.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. sărbătorim unirea Basarabiei cu România și marea conducere a școlii se inflamează pentru niște materiale care promovează un adevăr.

  2. Scuzati-ma ca voi devia de la subiectul articolului: dar despre bataia de la meciul de hochei de la Brasov ati aflat? M-as fi ateptat sa scrieti ceva si despre asta…
    https://www.g4media.ro/video-bataie-generala-intre-copii-de-15-ani-la-un-meci-de-hochei-in-brasov-s-au-intalnit-corona-brasov-si-carta-harghita-in-campionatul-national.html
    Am zis eu mai sus ca am deviat de la subiectul articolului dar, de fapt nu am deviat prea tare: ambele spete – si patania liceanului de la Baia Mare si incidentul de la meciul de hochei de la Brasov se inscriu in aceeasi tema – combaterea si descurajarea romanismului in Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button