X

Kurtos Ciolacu: România va avea „cea mai mare” creştere economică din Europa anul acesta… iar la anul vom intra în incapacitate de plată

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România va avea „cea mai mare” creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel Ciolacu. 

El a fost întrebat, la Guvern, despre un recent raport al Comisiei Europene care avertizează asupra „deficitului bugetar prea mare” înregistrat de România.

„În fiecare an, după ce închidem cu deficitul în decembrie, după ce constatăm cu toţii, nu numai dumneavoastră şi eu, şi cetăţenii, că nu s-a întâmplat nicio nenorocire, nu a venit nicio apocalipsă. Dimpotrivă, anul trecut, ne-am încadrat cu minimum 0,5, anul acesta ne încadrăm cu minimum 0,7. (…) Nu este o catastrofă deficitul. Dacă nu ţinem cont de anumite recomandări şi nu ne menţinem ritmul de investiţii… Deci, ritmul va fi unul susţinut şi, atunci, economia, se autofinanţează şi vom avea, din punctul meu de vedere, cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta. Şi nu va fi o creştere economică pe consum, va fi o creştere economică, în continuare, pe investiţii”, a afirmat Ciolacu.

Comisia Europeană a avertizat, luni, că România se confruntă în continuare cu vulnerabilităţi legate de conturile finanţelor publice şi ale balanţei externe, în baza unei analize aprofundate pentru şase state membre, cu scopul de a evalua dezechilibrele macroeconomice în contextul semestrului european.

Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, celelalte state membre pentru care s-au publicat analize aprofundate sunt Cipru, Ţările de Jos, Slovacia, Spania şi Suedia.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Parintele Athanasie Mytilineos
    Va ingadui Domnul sa fim condusi de psihopati si dictatori!

    π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: «Θα επιτρέψει ο Κύριος να σας κυβερνούν εμπαίκτες και δικτατορίσκοι» – Ενωμένη Ρωμηοσύνη
    https://enromiosini.gr/arthrografia/p-athanasios-mytilinaios-tha-3/

    Paranoia, perversiunile, sadismul:
    simptome ale psihopatologiei puterii totalitare
    Ariane Bilheran

    Ariane Bilheran, filosof, psiholog clinician, doctor în psihopatologie, specializată în studiul manipulării, paranoiei, perversiunii, hărțuirii și totalitarismului.

    “Mulți oameni spun că nu poți lupta împotriva totalitarismului fără să-l înțelegi. Din fericire, acest lucru nu este adevărat, pentru că altfel situația noastră ar fi fără speranță”.

    H. Arendt La nature du totalitarisme, 1953.

    Totalitarismul corespunde unei iluzii psihotice, cea a paranoiei.
    Este o psihoză, care se învârte în jurul negării realității (realitatea și experiența nu există, nu servesc ca bucle de feedback pentru a califica gândirea delirantă “dogmatică”), o iluzie interpretativă (un dușman extern sau intern, vizibil sau invizibil, vrea să ne facă rău) cu ideologii dedicate (megalomanie, idealuri pseudo-umanitare, ipohondrie, persecuție…), proiecție, neîncredere, clivaj, hiper-control.
    Această nebunie prezintă aparența rațiunii, a discursului rațional, fiind în același timp organizată într-un delir de persecuție care justifică persecuția altora.
    Nu neagă legea, o interpretează în avantajul său și, dacă are puterea să facă acest lucru, o folosește pentru a persecuta indivizii, nu pentru a-i proteja.
    “Para” (παρά), în greaca veche παράνοια, este un prefix care înseamnă atât “alături”, “în paralel”, ca în “parafarmacie”, fie “împotrivă”, ca în “paradox”.
    Așa cum paradoxul acționează împotriva opiniei comune, tot așa paranoicul acționează împotriva minții (νοῦς), împotriva inteligenței, împotriva logicii. Și pentru a face acest lucru, el subminează mintea, intelectul, logica și face război împotriva lor.

    Nu contează care este conținutul delirului, adică cadrul său teatral, deoarece paranoia, “nebunia raționamentului”, așa cum au numit-o psihiatrii Serious și Capgras, se supune întotdeauna aceleiași structurări a proceselor psihice. Alimentată de ură și de manipularea erotizată a instituțiilor, ea poate fi periculos de colectivă și contagioasă psihic, “pentru binele nostru”.
    Este potrivit să-l acuzăm pe dușmanul desemnat ca persecutor și, dacă este posibil, să-l personificăm.
    Un virus “prins în clești” este dușmanul perfect, pentru că este invizibil, în perpetuă transformare (“variante”).
    Interpretarea (deducerea dintr-o opinie subiectivă) se află în centrul sistemului: acest virus este atât de periculos încât este în joc supraviețuirea speciei umane (un postulat implicit, care face posibilă justificarea distrugerii economiei, libertăților și drepturilor fundamentale); Interpretarea este atât exogenă (virusul ucigaș este în afara noastră), cât și endogenă (în interiorul nostru).

    Să îndrăznim să punem o întrebare blasfemiatoare:
    intenționează un virus să ne omoare?
    Virușii sunt scriși în ADN-ul nostru; Atingem sute de milioane dintre ele în fiecare zi.
    Curtis Suttle, virusolog la Universitatea British Columbia din Canada, spunea într-un studiu din 2018 că peste 800 de milioane de viruși sunt depozitați pe fiecare metru pătrat de teren în fiecare zi. Într-o lingură de apă de mare, are mai mulți viruși decât oamenii din Europa

    “Înghițim mai mult de un miliard de viruși de fiecare dată când mergem la înot… Suntem inundați de viruși. O lucrare din 2011 publicată în Nature Microbiology estimează că există mai mult de 1 quintilion (1 urmat de 30 de zerouri) de viruși pe pământ!!
    Aproximativ 8% din genomul uman este de origine virală, iar virușii au fost prezenți cu mult înainte de specia umană de pe pământ, ajutând la nașterea vieții celulare. Este războiul împotriva unui virus grav?
    Totuși, aceasta este ceea ce propune ipohondria delirantă a paranoiei colective, în care corpul devine străin de sine și persecutor. Prin urmare, este necesar să se persecute organismul, într-un sindrom Münchhausen în masă, care constă în supra-medicalizarea inadecvată (interzicerea remediilor, împreună cu vaccinurile experimentale, ale căror studii menite să dovedească calitatea, siguranța și eficacitatea nu au fost finalizate)
    O boală virală comună (care merită îngrijire adecvată și timpurie) și în care cei care sunt grav afectați de aceasta (printre alții, factorii de decizie politică, lobby-urile și releele lor media) neagă cumpătarea și experiența experților și creează mai multe probleme și suferințe decât rezolvă.

    Idealizarea este un mecanism de apărare foarte puternic, de ordinul fanatismului idealului de neatins. Acest ideal în sine devine persecutor, pentru că nimeni nu se poate ridica vreodată la înălțimea lui.
    Sugestia idealului tiranic de sănătate a fost puternică de la început: sănătatea este concepută ca absența unei boli potențiale (de unde și confuzia dintre cazuri și pacienți), iar virusul trebuie eradicat. Cu acest șantaj de bază: nici o întoarcere la cele mai vechi timpuri înainte de eradicarea virusului. Sofismul se schimbă în funcție de circumstanțe.

    Pentru că “vaccinul”, prezentat de la început ca un obiect fetiș și talisman magic împotriva virusului, nu pare să funcționeze în măsura ambițiilor inițiale și chiar prezintă probleme serioase și grave. Insuficiente (măsurile sanitare restrictive ar trebui continuate), nesatisfăcătoare (nu împiedică contaminarea și ar fi chiar la originea variantelor), posibil periculoase (cf. efectelor secundare grave, pe care unele societăți de asigurări nu le vor acoperi, iar pentru altele, va fi foarte complicat să se demonstreze legătura dintre cauză și efect!).

    În fața acestui eșec al vaccinului, ne putem aștepta ca persecuția să se intensifice: pentru a îndeplini idealul de neatins al eradicării virusului, va fi necesar să se elimine indivizii care ar trebui să fie potențiali purtători ai virusului (potențial, întreaga specie umană este vizată).
    Deja, turme întregi de animale au fost răspândite în conformitate cu aceeași logică nazistă a unui virus străin care trebuie eradicat. Goebbels nota în Jurnalul său:
    “În ghetoul din Varșovia a existat o anumită creștere a tifosului. Dar au fost luate măsuri pentru a se asigura că nu sunt scoși din ghetou. La urma urmei, evreii au fost întotdeauna vectori ai bolilor contagioase. Ei trebuie fie înghesuiți într-un ghetou și lăsați să se descurce singuri, fie trebuie lichidați; În caz contrar, ei vor contamina întotdeauna populația sănătoasă a statelor civilizate. »
    Vor fi cei nevaccinați persecutați și apoi eliminați pentru a acoperi eșecul vaccinurilor de a îndeplini idealul de neatins?
    A abdica de la idealul tiranic ar însemna să renunți la delir și ar însemna să te prăbușești, să cazi în fața inamicului, moarte, să te arunci în gaura neagră.
    Realitatea experienței trebuie, așadar, să fie răstălmăcită și înrobită, pentru a coincide cu idealul arhaic și sadic, care o descalifică

    “Știința propagandei totalitare se caracterizează prin accentul pe care îl pune aproape exclusiv pe profeția științifică, spre deosebire de referința mai tradițională la trecut” și mă refer la opera matematicianului Vincent Pavan.
    Confuzia dintre ficțiune și realitatea experienței domnește, susținută de o negare a experților și de o certitudine delirantă, negând toate obiecțiile și îndoielile.
    Este chiar eretic să ai o opinie despre propaganda totalitară;
    Ea “nu mai este o problemă obiectivă despre care oamenii pot avea o opinie, ci a devenit un element la fel de real și intangibil în viața lor ca regulile aritmeticii”. [14

    Ea plasează atingerea scopurilor cuiva într-un viitor care este întotdeauna îndepărtat, un fel de promisiune finală, un paradis, sfârșitul calvarului, puritatea rasei, teritoriul purificat de boală, întoarcerea în lume ca înainte etc. Este o chestiune de unire a maselor împotriva unui inamic comun, care ar trebui să întruchipeze opoziția față de realizarea acestui obiectiv. Inamicul, atât extern cât și intern, va fi susceptibil de schimbare, în funcție de interpretarea de moment, cu condiția să rămână ceea ce eu numesc “xenofobie în gândire”, și anume noțiunea de “străin organic care ar fi un “non-sine” care amenință sinele, în loc ca “sinele” să fie “capabil să se recunoască pe sine ca purtător al “non-sinelui” și, prin urmare, să fie capabil să-l asimileze.
    Pentru a menține vie această xenofobie sanitară, este necesar să se efectueze o “operațiune gigantică de falsificare a adevărului”
    reflectând atât confuzia mentală, cât și lipsa de integritate.
    Știința ideologică și tehnica sa predictivă sunt în continuă evoluție; Dimensiunea lor “cameleonică” îi menține la putere.

    În concluzie, psihoza paranoidă este o iluzie a închiderii colective care duce la un destin de lagăr de concentrare, un proiect distructiv al “vieții goale” (Giorgio Agamben), al “simplului fapt de a trăi” și al cărui rol al științelor umaniste ne amintește că este sacru.
    Paranoia postulează o relație paradoxală de obiect narcisist: “conviețuirea ucide și separarea este mortală” este într-adevăr laitmotivul ideologiei actuale a sănătății care, dacă este amenințată în susținerea sa hipnotică, va duce inevitabil la acte criminale și transgresive asupra popoarelor neascultătoare, pe care le vedem apărând în diferite părți ale planetei. În următoarele două postări dedicate psihopatologiei totalitarismului, puteti citi analiza metodele, etapele și obiectivul, apoi contagiunea delirantă, alianțele psihotice și condițiile de ieșire din delirul colectiv.

    Psychopathologie du totalitarisme 1/3
    https://www.arianebilheran.com/post/psychopathologie-du-totalitarisme-1-3-ariane-bilheran

    ☦️ Journal d’un ORTHODOXE ORDINAIRE : Paranoïa, perversion, sadisme : la psychopathologie du pouvoir totalitaire – Ariane Bilheran
    https://orthodoxe-ordinaire.blogspot.com/2024/03/paranoia-perversion-sadisme-la.htm

  2. Nici piticul fudul si pervers, Boc, nu mintea in halul in care o face Bulibasa de Buzau! Sau, poate ca, atunci cand Bulibasa gradata ne spune ca: “România va avea „cea mai mare” creştere economică din Europa anul acesta”, acesta se gandeste la cresterea consistenta din conturile Securitatii, din cele ale firmelor de armament americane si din depozitele de arme ucrainiene aprovizionate constant si mocca cu arme platite de Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button