X

Ne vor dependenți total de sistem: Sobele pe lemne, înlocuite cu pompe de căldură, până în 2050

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sobele pe lemne, care sunt folosite în peste 80 % din locuințele din mediul rural din țara noastră, trebuie înlocuite, treptat, cu pompe de căldură. 

Măsura face parte din angajamentele luate de România față de Comisia Europeană pentru atingerea obiectivelor europene de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon, până în 2050.

De altfel, autoritățile române au dat semnalul privind înlocuirea sobelor clasice, lansând în dezbatere programul „Rabla pentru sobe”.

Ce sunt pompele de căldură

Pompele de căldură nu generează căldură prin arderea de combustibili fosili, ci folosesc căldura disponibilă în mod natural în mediul înconjurător.

Ele preiau căldura de la exterior şi o pompează în interior ca să vă încălzească încăperile sau extrag aerul cald din interior şi îl evacuează ca să le răcorească.

În loc să producă căldură, ele extrag și folosesc energia ambiantă (caldă sau rece, din aerul exterior și apele de suprafață sau de canalizare) sau energia geotermală (caldă sau rece, din apele subterane sau subterane).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Sa nu ne impacientam la auzul unor astfel de vesti, caci majoritatea bestiilor si slugoilor autohtoni care ne conduc astazi, vor deveni compost cu mult inainte de 2050!

  2. Nu mai apuca….In 2024 uniunea europeana, asa cum ii cunoastem astazi politica, nu va mai fiinta.Dupa spusele unor parinti greci, Pastile 2024 (anul acesta) vor fi petrecute sub fumul ruinelor europei de vest și de nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button