X

Complicitate Iohannis – Ciolacu: Drogurile pot intra în România prin Portul Constanța fără verificări

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Procurorul general al României, Alex Florența, afirmă că traficul de droguri „este o problemă gravă, un fenoment care a cunoscut în ultimii ani o creștere exponențială și nu doar în România, ci mai ales la nivelul Europei de Vest”.  Șeful Parchetului de la lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) avertizează că Portul Constanța este vulnerabil în fața rețelelor de trafic.

Fără îndoială, acest risc există (ca România să fie țară de import pentru droguri, n.r.). Portul Constanța este una dintre porțile de intrare în Europa, care la un moment dat va putea fi probabil targhetată inclusiv de rețelele mari de trafic de droguri”, a declarat Florența, într-un interviu la Digi24.

Probleme cu scandarea containerelor

Procurorul general afirmă că există o vulnerabilitate a Portului Constanța din acest punct de vedere, izvorâtă din incapacitatea de verificare a tuturor containerelor care intră în țară.

„Trebuie să înțelegem paradigma în care se realizează verificările containerelor care pătrund în general în astfel de porturi. Nu există port în Europa în momentul de față care să aibă capacitatea tehnică de a scana și a verifica fiecare container în parte. Lucru care face ca evident în afară de anumite elemente de risc, care atunci când sunt constatate sunt la o verificare mai amînunțită a unui container, în general o mare parte a acestor containere să iasă de sub radar”, a mai precizat Alex Florența.

Procurorul general reiterează faptul că schemele de personal sunt subdimensionate, fiind nevoie de mai mulți procurori și polițiști care să lupte împotriva rețelelor de crimă organizată.

„Cred că trebuie dezvoltat sistemul de scanning. E o problemă pe care portul Constanța a avut-o o lungă perioadă. Avem totodată nevoia ca România să ratifice convenția de monitorizare a containerelor, pentru că aici am avut o deficiență o lungă perioadă. Și trebuie o prezență mai bună a organelor de poliție în Portul Constanța pentru a putea monitoriza mai bine fenomenul. În general, la nivelul crimei organizate și a traficului de droguri rămân la părerea că schemele de personal sunt subdimensionate atât la nivelul parchetului, cât și la nivelul organelor de poliție”, a mai declarat Florența.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. SRI isi dirijeaza in acest sens marionetele din politica damvoviteana, cunoscut fiind faptul ca acest Serviciu de informatii antinational, face bani in cantitati galactice din traficul de droguri de pe teritoriul Romaniei! Cel mai bun exemplu care confirma acest lucru, este musamalizarea uciderii in 2019(prezentata ca un accident auto) a designer-ului de moda, Razvan Ciobanu, care intrase accidental pe felia traficului de stupefiante a SRI-ului din zona Constantei! Vorba ceea: “dormi linistit, SRI vegheaza pt tine”!

      1. Da, doar ca mai exista si o minoritate de ofiteri patrioti pe-acolo, unii activi, dar cei mai multi dintre ei in rezerva, care acum stau in expectativa, pt ca acum nu ar avea nici o sansa in fatza Sistemului globalist-masonic, dar in momentul in care bestiile securiste vor pierde controlul in Colonie in urma unor evenimente interne sau externe, ii vor ghida pe romanii rasculati catre capii Sistemului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button