X

Cine sunt politicienii infractori puși în slujba Gabriel Resources (Roșia Montană Gold Corporation)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După comunicatul Curții de Arbitraj Internaționale (ICSID), potrivit căruia România a câștigat procesul intentat de compania auriferă Gabriel Resources (Roșia Montană Gold Corporation), este limpede că, de-a lungul anilor, Statul Român a fost la mâna acestei companii ! Patronul, Vasile Timiș, a înființat patru firme cu numele Gabriel Resources în Australia, Canada, Marea Britanie și România ! Întreaga operațiune, pentru a crea confuzie ! Zilele trecute, o atitudine isterică a cuprins televiziunile și politicienii Marcel Ciolacu și Marcel Boloș, care a fost, se spune, o simplă mașinație pentru bursa canadiană.  Principalii vinovați se știu. Iată-i în ordine alfabetică : Daniel Barbu, PNL, a avizat din partea Ministerului Culturii acest proiect. Un alt ministru al Culturii, Kelemen Hunor, a emis avize socotite ilegale pentru RMGC. Elena Băsescu, PDL, a votat contra rezoluției de interzicere a mineritului cu cianuri. 

Traian Băsescu, susținător declarat al proiectului minier, i-a acuzat pe opozanți că “Sunteţi niște bolşevici!” Radu Berceanu, fost ministru, a dat aprobările esențiale unei companii fără experiență în minerit. Ionel Blănculescu, consilier al lui Victor Ponta, i-a numit pe opozanți : „niște terorişti”. Gicu Boroși și Laurențiu Bogatu, foști directori ai ANRM, au efectuat deplasări în Australia pe banii RMGC. Mihăiță Calimente, PNL, a declarat că protestatarii sunt plătiți din străinătate. Liviu Dragnea, PSD, a afirmat că „proiectul este favorabil dezvoltării sustenabile a României”Ion Dumitrel, PDL, președintele consiliului județean, a dat avize RMGC, anulate de instanțe. Toni Greblă (PSD), a inițiat schimbarea legii minelor, în favoarea companiei. Proiect respins de Parlament, dar adoptat de Victor Ponta. Mircea Hava, primar Alba Iulia, a somat Ministerul Culturii să elibereze fără întârziere avizele necesare RMGC. Iulian Iancu, PSD, a blocat, în Comisia pentru Industrii, interzicerea mineritului cu cianuri. Mihail Ianăş, preşedinte ANRM, a solicitat RMGC să plătească călătorii de documentare pentru unii demnitari, la Rio de Janeiro şi Las Vegas. Florin Iordache, PSD, a susținut că „Roşia Montană este un proiect important pentru România”. Victor Ponta, prim ministru, a fost important susținător al proiectului. Dan Ioan Popescu (ministru) a susţinut energic proiectul la tv și în parlament.

Călin Popescu-Tăriceanu, PNL, a aprobat crearea societăţii mixte cu Gabriel Resources Ltd. Rovana Plumb, Ministrul Mediului, a afirmat că proiectul este “cel mai sigur din Europa”. Dan Şova, ministru, a fost iniţiator al proiectului, în timp ce mama sa era avocatul RGMC. Răzvan Theodorescu a semnat primul certificat de descărcare arheologică pentru masivul Cârnic și a demis întreaga Comisie a Monumentelor Istorice, pentru că a refuzat această descărcare. Adriean Videanu, ministru, a declarat că îşi doreşte ca proiectul minier să înceapă „cât mai curând posibil”.

Adina Vălean a fost inițiatoarea unei dezbateri pro-minerit în Parlamentul European, finanţată de RMCG. Ioan Talpeş, fost consilier, a organizat la Snagov o reuniune NATO, sponsorizată de Frank Timiș. Lista vinovaților e mult mai lungă. Cităm câteva nume, din lipsă de spațiu: Ioan DârzuAugustin Ioan, Teodor Stolojan, Radu Stroe, Traian Ungureanu, Mihai Răzvan Ungureanu și mulți alții. Vom reveni de-a lungul săptămânilor viitoare. DNA ar fi trebuit de multă vreme să intre în acțiune. SRI are multe de spus. Sau nu are ?

Ion Longin Popescu

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. SRI nu are de zis nimic. Pardon, are o poveste lunga despre tradarea in forma continuata a tuturor serviciilor speciale din Romania. In frunte cu SRI evident.

    S-ar putea desfiinta aceste servicii, iar functiile lor preluate de catre aramata.

    In urma acestei miscari s-ar putea tripla salrul minim pe economie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button