X

Rezoluția Parlamentului European privind Tezaurul României la Moscova, o poveste cu escroci: Eugen Tomac și Mugur Isărescu vor să își păstreze funcțiile

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul European cere Rusiei să restituie integral tezaurul României, pe care și l-a însușit ilegal în primul război mondial.  Acesta include peste 91 de tone de aur, colecții regale de bijuterii și monede rare, dar și alte bunuri de patrimoniu.

Implicarea instituțiilor europene în recuperarea Tezaurului României de la Moscova este un pas important pentru restabilirea adevărului istoric însă din păcate cei care au inițiat acest demers sunt niște impostori ce nu spun adevărul despre documentele istorice prezentate. În speță, Eugen Tomac dorește încă un mandat de europarlamentar, iar Mugur Isărescu dorește să rămână în continoare șef peste Banca Națională a României.

Relațiile ostile dintre Republica România și Federația Rusă au dus la blocarea oricăror discuții privind returnarea tezaurului de la Moscova, iar în condițiile actuale de război nici nu se pune problema unei dezghețări a relațiilor diplomatice.

După instalarea la putere a regimului comunist, Rusia a sechestrat tezaurul şi a refuzat, în mare parte, înapoierea acestuia.

Cosmin Popa, istoric: „În momentul de față sunt 2 mari momente, ambele punctate de evenimente politice importante în care Rusia a fost de acord să returneze o parte a valorilor. Primul dintre ele s-a înregistrat în 1935. Autoritățile sovietice au decis să facă acest gest de bună voință și să returneze ceea ce ei au pretins că sunt osemintele domnitorului Dimitrie Cantemir împreună cu mai multe lăzi conținând multe dintre ele documente de arhivă, bancnote vechi scoase din uz, corespondență. Un al doilea episod, pe fondul unor tensiuni între lagărul comunism Uniunea Sovietică a luat decizia pentru îmbunătățirea relațiilor cu România comunistă returnării valorilor istorice, fostei colecții a muzeului Antichității care avea în centru celebra cloșcă cu pui.”

Din 2003 există și o comisie mixtă româno- rusă, mandată să discute despre restituirea tezaurului.

În 2019, partea rusă a recunoscut cererea României, doar că nu s-a întâmplat nimic concret. Tocmai de accea, prin rezoluția adoptată la Strasbourg, europarlamentarii cer implicarea Comisiei Europene, inclusiv să devină partener al țării noastre în discuții.

Comisia ne-a spus că ne sprijină demersurile, însă nu există nici o propunere concretă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Ce pretentii putem avea de la teparul Isărescu decât ca ne da o noua teapa, asa cum ne – a dat și în afacerea Roșia Montana, când a tras sforile pentru cedarea rezervelor de aur și argint și de metale rare ale României împreună cu Tăriceanu, Berceanu, Constantinescu, care valorează mii de miliarde de $ firmei offshore Gabriel Resources pentru o suma infima și pentru o redevența ridicola ??? Apoi acest evreu mason ne-a mai dat o țeapă prin trimiterea rezervei de aur a băncii naționale în custodia băncii familiei Rotchild din Londra, aceasta rezerva fiind aproape pierduta, având în vedere datoria externa a României la FMI și Banca Mondiala. Iar acum vine cu o noua minciună, cu alta înșelăciune, de acesta data în complicitate cu papagalii de la Bruxelles, ceea ce demonstrează ca acești escroci sunt manevrați și comandati toți de aceleași centre de putere de la Davos, SUA, Israel și ca acest personaj sinistru are în spate bancherii progresisti și elita globalista.

  2. De ce mi ați șters comentariile?? Se supăra finanțatorii voștri ??? Da, de fapt va înțeleg, nu va puteți lupta cu aceste canalii, sunt mult prea puternici, având în vedere ca dețin toți banii, toată presa și toate guvernele sunt cumpărate de măscăriciul astia. OK, am inteles ați primit bobârnace din cauza mea și va pun în pericol site – ul !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button