X

Dosarul „Şi eu am omorât oameni! Dezvăluiri şocante din Secţia ATI Covid a Spitalului Judeţean” Sibiu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dosarele pentru ucidere din culpă deschise ca urmare a publicării articolului „Şi eu am omorât oameni! Dezvăluiri şocante din Secţia ATI Covid a Spitalului Judeţean” sunt într-un impas: procurorii spun că identifică „destul de greu” cadrele medicale cu pregătire superioară care să verifice actele întocmite în secția ATI Covid de la Sibiu, scrie Turnul Sfatului. 

Pe lângă cele 13 dosare de ucidere din culpă deschise de procurorii sibieni la finele anului 2021, alte sesizări au venit din partea aparținătorilor care au citit articolul „Şi eu am omorât oameni! Dezvăluiri şocante din Secţia ATI Covid a Spitalului Judeţean”, publicat de Turnul Sfatului în martie 2021. Este vorba de un articol care a stârnit emoție la nivelul întregii țări ca urmare a dezvăluirilor referitoare la modul în care pacienții bolnavi de Covid erau sedați de cum intrau în secția ATI a Spitalului Clinic județean Sibiu, întregul mod de tratare a bolnavilor de aici fiind pus sub semnul întrebării.

Dosarele penale deschise în decembrie 2021 sunt în continuare în lucru, spune Bogdan Nicolae Dancu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. „În prezent, cercetările se desfășoară sub suspiciunea de ucidere din culpă, eventual malpraxis la personalul medical. Dar există o mare prolemă de procedură în ceea ce privește persoanele care își aduc aportul la expertize. Avem medici, cu un anumit grad profesional, care nu pot fi verificați de malpraxis decât de medici cu un statut profesional superior sau de același nivel. Este destul de greu găsim doctori de același nivel, care să ne ajute să verificăm modalitățile de acordare a îngrijirilor medicale. Analiza se face pe acte, nu prin exhumarea celor decedați. Împrejurările relevante vrem să le stabilim prin analiza documentelor medicale”, a arătat prim-procurorul Bogdan Nicolae Dancu, într-o conferință de presă organizată după prânzul zilei de marți.

În ciuda intereselor vindicative ale unor cadre medicale din Sibiu, prim-procurorul sibian a arătat că asistenta medicală care – sub acoperirea anonimatului – a relatat pentru Turnul Sfatului detalii din secția ATI nu a fost pusă sub acuzare. Bogdan Dancu a arătat că dreptul de a reclama sau face sesizări este unul constituțional.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button