X

ALTĂ ȚICNEALĂ URMEAZĂ ÎN EUROPA: Sume imense pentru apărare și mediu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Din cauza schimbărilor în ordinea mondială, UE trebuie să fie pregătită pentru investiții mari în Europa într-un timp scurt, a declarat fostul premier italian și fostul președinte al Băncii Centrale Europene Mario Draghi, scrie Bloomberg. 

„Au avut loc multe schimbări profunde în ordinea economică globală în ultimii câțiva ani. Aceste schimbări au multe consecințe, dintre care una este evidentă: va trebui să investim sume uriașe într-un timp relativ scurt în Europa”, a spus el.

Draghi este responsabil cu pregătirea unui raport despre cum să facem UE mai competitivă. La o întâlnire specială cu miniștrii de finanțe ai țărilor membre, el a menționat că cheltuielile pentru apărare sunt acum pe primul loc și ar trebui luate măsuri decisive pentru a acoperi cheltuielile în acest domeniu, precum și pentru tranziția de mediu și digitală, surse familiare cu conținutul de discuție a spus Bloomberg
Printre propunerile pentru atingerea acestor obiective, Draghi a menționat posibilitatea creării unui fond special sau a unui parteneriat public-privat cu participarea Băncii Europene de Investiții. Alți membri ai grupului au sugerat să se recurgă la împrumuturi comune ale UE în același mod ca în timpul pandemiei de coronavirus. După cum au spus comisarul economic al UE și un alt fost prim-ministru italian Paolo Gentiloni, Bruxelles-ul poate recurge într-adevăr la o astfel de practică, deoarece s-a dovedit a fi un „mod sănătos” de a face față crizelor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Semnati petitia:

    a) Eliminarea obligativității e-factura, hub financiar, SIINS;

    b) abrogare normelor care interzic, ca regulă, efectuarea cu numerar a operațiunilor de încasări și plăți pe teritoriul României și permit, numai ca excepție, efectuarea de operațiuni cu numerar sub anumite plafoane);

    c) respectarea de toate autoritățile publice din România a SUPREMAȚIEI CONSTITUȚIEI României;

    d) sa avem justitie in Romania

    AVEM NEVOIE DE SPRIJIN. SEMNATI PETITIA: https://www.petitieonline.com/protest_avocati_elimin_oblig_e-factura_abrog_interdictie_plati_in_numerar_cass_av_abrogare_oug_1092023_hub_financiar_abrogare_1162023_siisn_respectarea_suprematiei_constitutiei#form

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button