X

„Cordon sanitar” ÎMPOTRIVA grupurilor politice conservatoare și suveraniste din PE. Claudiu Târziu: O practică total nedemocratică

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Partidul Popular European (PPE), socialiștii de la S&D și Renew au convenit asupra aplicării unui „cordon sanitar” împotriva grupurilor politice conservatoare și suveraniste din Parlamentul European, în legătură cu  viitoarele comisii ale PE.

Concret, se urmărește ca ECR și Patrioții pentru Europa să aibă accesul interzis la conducerea viitoarelor comisii din Parlamentul European.

Informația a fost confirmată pentru Euractiv de o sursă S&D.

Claudiu Târziu: Democrație a la Bruxelles

Europarlamentarul Claudiu Târziu, liderul delegației AUR în PE și președintele CNC AUR, a criticat în termeni duri această practică, pe care a caracterizat-o ca fiind total nedemocratică.

„În Parlamentul European (PE) există o practică total nedemocratică: izolarea opoziției, în parte sau integral.

Inventată de partidele cu fundamente sau apucături de stânga radicale, frizînd totalitarismul, această practică, numită în mod fals ”cordon sanitar”, lezează dreptul a milioane de cetățeni europeni de a fi reprezentați în PE, deși și-au exprimat votul în acest sens.

Practic, deputații ”indezirabili” din perspective stângii radicale nu mai pot face nimic, în afară de a lua cuvântul, câte un minut, din când în când.

Partidul Popular European (PPE, stânga dreptei), socialiștii (S&D, laptele bătut al comunismului, cum spunea Țuțea) și neomarxiștii (Renew) au convenit și pentru legislatura care va începe pe 16 iulie să blocheze accesul grupurilor politice de dreapta (conservatoare și suveraniste) la conducerea unor comisii ale Parlamentului European. Făcând un ”cordon sanitar” care să le protejeze lor toate pârghiile de putere, pe care le vor putea apăsa abuziv.

Sunt vizate ECR (Conservatorii și Reformiștii Europeni, grup din care face parte și AUR), Patriots for Europe (nou format, condus de liderul Rassemblement National din Franța, Jordan Bardella) și un alt grup, care se va oficializa astăzi, Europe of Sovereign Nations (coagulat în jurul AfD din Germania).

Ieri după-amiază, într-o întîlnire a grupului ECR cu actualul președinte al Parlamentului European, Roberta Metsola, care candidează pentru un nou mandat, mai mulți europalamentari conservatori i-au reproșat că îngăduie ”cordonul sanitar” și că această manieră de a purta lupta politică este nedemnă și antidemocratică.

Metsola a încercat să se scuze, afirmînd că ea lucrează cu toată lumea. Dar nu a putut nega realitatea, că atît ECR, o bună bucată din mandatul care se încheie azi, cît și ID, în toată perioada de cinci ani, au fost izolate de establishment-ul stîngist al PE și că același lucru se pune la cale acum contra tuturor europarlamentarilor cu adevărat de dreapta.

Lupta din PE va fi și mai grea de acum, pentru că, din păcate, tabăra conservatorilor, patrioți și suveraniști, este împărțită în trei grupuri”, a transmis, pe Facebook, Claudiu Târziu, europarlamentarul Claudiu Târziu, liderul delegației AUR în PE și președintele CNC AUR.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Nu mai vorbiți de funie în casa
    spânzuratului, de democrație în parlamentul groazei și al corectitudinii politice, al identității de gen, al falsului istoric, cultural, al cenzurii, al discursului instigator la ură, al persecutiei împotriva creștinilor și cetățenilor europeni, tratați în propriile lor țări drept cetățeni de mâna a doua, umiliți, discriminati pentru că sunt albi, pentru că sunt creștini, pentru că sunt europeni, obligați să primească imigranți să își distrugă propriile popoare prin metisare, prin multiculturalism, educație de gen, și agende antinationale impuse de neomarxistii și de globalistii evrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button