X

Fermierii polonezi au spart vagoanele cu grâu din Ucraina și le-au vărsat pe șinele de cale ferată

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Protestele fermierilor polonezi au stârnit furie în Ucraina, Kievul cerând Comisiei Europene să ia măsuri ferme, după ce demonstranții au blocat granița și au golit vagoanele trenurilor cu cereale, transmite Reuters. 

Protestele fermierilor au marcat o escaladare față de demonstrațiile anterioare, cu o blocare aproape totală a tuturor punctelor de trecere a frontierei ucrainene și perturbări în porturi și pe drumurile din întreaga țară. Imagini de televiziune au arătat protestatarii de la punctul de trecere a frontierei Medyka deschizând vagoanele de cale ferată pentru a permite grânelor să se reverse pe șine.

Tractoarele protestatarilor purtau bannere pe care scria: „Cu cereale care curg din Ucraina, fermierii polonezi vor da faliment”.

Un organizator al protestului de la trecerea Doruhusk, Marcin Wielgosz, a declarat că autobuzele vor avea voie să treacă o dată pe oră marți, dar niciun camion nu va trece de la 08:00 la 18:00, ora locală.

„După părerea mea, granița ar trebui să fie închisă. Ar trebui clarificate proceduri și sisteme și atunci poate s-ar putea redeschide, dar nu cu regulile pe care le avem acum. Pentru că acum poți aduce ce vrei, oricât vrei în Polonia”, a declarat el pentru Reuters.

“Împrăștierea grâului ucrainean pe șinele de cale ferată este o altă provocare politică menită să divizeze națiunile noastre”, a declarat viceprim-ministrul ucrainean Oleksandr Kubrakov într-o postare pe X.

Ministrul ucrainean al Economiei, Iulia Șvyrydenko, a declarat că Kievul a informat Comisia Europeană cu privire la acțiunile protestatarilor polonezi de la granița ucraineană și se așteaptă la un răspuns ferm.

Ministrul Agriculturii, Mykola Solskyi, a declarat că cerealele se îndreptau spre Germania și nu ar fi intrat pe piața poloneză.

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat pentru Radio Ucraina și pentru postul de radio Suspilne că guvernul polonez negociază cu fermierii și sindicatele și că speră ca problema să fie rezolvată prin discuții.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button