X

Studiu pe 99 de milioane de oameni arată despre vaccinul C0vid legături cu afecțiuni cardiace, neurologice și ale sângelui

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cercetătorii de la Global Vaccine Data Network au analizat 99 de milioane de oameni care au făcut vaccinul în opt țări și i-au monitorizat pentru a evalua creșterea a 13 afecțiuni medicale, a raportat Bloomberg News .

Evenimentele rare – identificate la începutul pandemiei – au inclus un risc mai mare de inflamație a inimii dupa vaccinurile cu ARNm de la Pfizer Inc., BioNTech SE și Moderna Inc. și un risc crescut de apariție a unui tip de cheag de sânge în creier după imunizarea cu vaccinuri cu vectori virali precum cel dezvoltat de Universitatea din Oxford și realizat de AstraZeneca Plc.

De asemenea, vaccinurile cu vectori virali au fost legate de un risc crescut de sindrom Guillain-Barre, o tulburare neurologică în care sistemul imunitar atacă în mod eronat sistemul nervos periferic.

Peste 13,5 miliarde de doze de vaccinuri Covid au fost administrate la nivel global în ultimii trei ani, salvând peste 1 milion de vieți numai în Europa. Totuși, o mică parte dintre persoanele imunizate au fost afectate de vaccinuri, alimentând dezbateri despre beneficiile lor versus daune.

Noua cercetare, realizată de Global Vaccine Data Network, a fost publicată în jurnalul Vaccine săptămâna trecută, cu datele puse la dispoziție prin intermediul tablourilor de bord interactive pentru a arăta metodologia și constatările specifice.

Cercetarea a căutat 13 afecțiuni medicale pe care grupul le-a considerat „evenimente adverse de interes special” în rândul a 99 de milioane de persoane vaccinate din opt țări, cu scopul de a identifica mai multe cazuri decât se aștepta după o vaccinare cu Covid. Utilizarea datelor agregate a crescut posibilitatea de a identifica semnale rare de siguranță care ar fi putut fi ratate atunci când se analizează doar populațiile mai mici.

Miocardita, sau inflamația mușchiului inimii, a fost identificată în mod constant după prima, a doua și a treia doză de vaccinuri ARNm, a constatat studiul. Cea mai mare creștere a raportului dintre observat și așteptat a fost observată după o a doua doză cu Moderna. O primă și a patra doză din același vaccin au fost, de asemenea, legate de o creștere a pericarditei sau de inflamația sacului subțire care acoperă inima.

Cercetătorii au descoperit o creștere semnificativă statistic a cazurilor de sindrom Guillain-Barre în decurs de 42 de zile de la o injectare inițială ChAdOx1 sau „Vaxzevria” dezvoltată de Oxford, care nu a fost observată cu vaccinurile ARNm. Pe baza incidenței de fond a afecțiunii, au fost așteptate 66 de cazuri – dar au fost observate 190 de evenimente.

ChAdOx1 a fost legat de o creștere de trei ori a trombozei sinusurilor venoase cerebrale, un tip de cheag de sânge în creier, identificat în 69 de evenimente, în comparație cu 21 de evenimente așteptate. Riscul a dus la retragerea sau restricția vaccinului în Danemarca și în multe alte țări. Miocardita a fost, de asemenea, legată de o a treia doză de ChAdOx1 la unele, dar nu la toate, populațiile studiate.

Posibile semnale de siguranță pentru mielita transversală – inflamația măduvei spinării – după vaccinurile cu vectori virali au fost identificate de asemenea în studiu. La fel a fost și encefalomielita acută diseminată – inflamație și umflare a creierului și a măduvei spinării – după atât vaccinurile cu vector viral, cât și ARNm.

Au fost observate șapte cazuri de encefalomielită acută diseminată după vaccinarea cu vaccinul Pfizer-BioNTech.

Efectele adverse de interes deosebit au fost selectate pe baza asocierilor prestabilite cu imunizarea, a ceea ce se știa deja despre afecțiunile legate de imunizare și a cercetării preclinice. Studiul nu a monitorizat sindromul tahicardiei ortostatice posturale sau POTS, pe care unele cercetări l-au asociat cu vaccinurile Covid.

Intoleranța la exerciții fizice, oboseala excesivă, amorțeala și „ceața creierului” s-au numărat printre simptomele comune identificate la peste 240 de adulți care se confruntă cu sindromul post-vaccinare cronic într-un studiu separat realizat de Yale School of Medicine. Cauza sindromului nu este încă cunoscută și nu are teste de diagnosticare sau remedii dovedite.

Cercetarea de la Yale urmărește să înțeleagă efectele pentru a ameliora suferința celor afectați și pentru a îmbunătăți siguranța vaccinurilor, a declarat Harlan Krumholz, cercetător principal al studiului și director al Centrului de Cercetare și Evaluare a Rezultatelor Yale New Haven.

„Ambele lucruri pot fi adevărate”, a spus Krumholz într-un interviu. „Vaccinurile pot salva milioane de vieți și pot exista un număr mic de oameni care au fost afectați negativ.”

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

 1. Cine zicea ca americanii sunt (doar) Svidrigailov din “Crima si pedeapsa”? Si noi cine vom fi, Raskolnikov? Aflat in invartosarea inimii incapabil sa se simta vinovat de ceeace a facut?
  Bravo americanilor acestia! Curtea Suprema din Alabama a declarat ca embrionii pot fi considerati copii:
  https://time.com/6696794/supreme-court-alabama-embryos-children/
  Deci daca reformulam, sunteti de acord sa faceti acest vaccin care contine celule de copii, intelege toata lumea de ce este firesc si natural ca aceste vaccine sa ne faca rau?
  Eu odata am facut noile vaccine sezoniere prin 2006, unul anti gripa inainte de o iarna. In acea iarna am facut PNEUMONIE eu care nu fumasem atunci deloc, nu stiam ce e aia pneumonie si nu mai racisem de ceva vreme, ma intrebau doctorii de ce nu ma las de fumat cand vedeau radiografia. Pe urma mi-a ajuns cu vaccinele. Dar inca exista oameni care imi raspund cand le zic de pneumonie “pai dar daca cu vaccinul ai facut pneumonie iti dai seama ce rau faceai fara vaccin?” Ce logica e asta!? Credinta in vaccin?
  Fratilor, cat traim sa fie bine, sa fie cu Dumnezeu. Ce e prea mult si prea miraculos nu poate fi de la El. Sanatate tuturor si recuperare celor vaccinati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button