X

AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, coordonat de activistul Tiberiu Boșutar

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor.  AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care ar trebui să îi sancționeze.

În fiecare an, milioane de metri cubi de lemn ies din țară, sub complicitatea statului român. Pădurile sunt tăiate ilegal, iar lemnul ajunge în țări precum Austria, care face milioane de euro de pe urma noastră. În tot acest timp, românii privesc cum țara le e furată, iar pădurile dispar. Lansăm astăzi Departamentul „Legea Codrului de AUR” prin care înființăm la nivelul fiecărei filiale județene AUR un Birou, unde românii sunt așteptați să sesizeze abuzurile făcute de șmecherii locali asupra pădurilor țării.

Departamentul va fi sub coordonarea directă a activistului de mediu Tiberiu Boșutar, care se luptă de mai bine de 10 ani pentru salvarea pădurilor din România.

„AUR s-a dovedit a fi singurul partid interesat cu adevărat de soarta pădurilor din România și de activitatea mea din cadrul Asociației „Legea Codrului”. Așa s-a ajuns de la o propunere făcută zilele trecute de domnul președinte George Simion, ca astăzi să anunț lansarea proiectului „Legea Codrului de AUR”. Știu și am dovedit că sunt tăieri ilegale de arbori. Știu cine și cum anume procedează pentru ca milioane de metri cubi de lemn să dispară fără urmă din pădurile României. La fel cum știu foarte bine ce anume trebuie făcut pentru a reduce din infracțiunile silvice.

Dar pentru că n-a fost voință politică din partea celor care s-au perindat pe la conducerea acestei țări, practic a fost imposibil ca eu să reușesc să înving acest sistem de unul singur. Organizați și împreună vom deveni mai puternici în lupta dusă împotriva mafiei din sectorul forestier. Mafie controlată, susținută și încurajată de autoritățile corupte. Așadar, pornim la drum cu Legea Codrului de AUR”, susține Tiberiu Boșutar.

Departamentul „Legea Codrului de AUR” este mandatat să monitorizeze și să supravegheze pădurile țării pentru a detecta activitățile ilegale, inclusiv tăierile neautorizate. În acest sens, membrii departamentului vor ține legătura cu autoritățile locale pentru a sesiza astfel de abuzuri, astfel încât acestea să fie sancționate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button