X

Rugăciunea pentru Țară și Neamul românesc a Preotului prof. dr. Mihai VALICĂ de la Catedrala parohială ,,Sfânta Treime” din Vatra Dornei, care se citește adeseori la Sf. Liturghie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

,,Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, Părinte, Fiule și Duhule Sfinte venim la tine, Doamne, cu pocăință și durere în inimi, să ne rugăm pentru poporul nostru românesc. 

Ascultă cererea noastră, intră Doamne, ca un împărat ceresc în Țara noastră și în neamul nostru și-l scapă Iisuse, de uneltirile vrăjmașilor văzuți și nevăzuți.

Că prigonește vrăjmașul sufletul neamului românesc și viața lui o calcă în picioare.

Făcutu-l-a să locuiască în întuneric ca morții cei din veacuri, și sufletul lui este mâhnit de moarte.

Că l-au trădat cei puși de Tine să-l conducă și au uitat că Tu ai spus, că cel ce vrea să fie întâiul, să slujească tuturor.

și ei au știut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tău, l-au asuprit, l-au umilit, l-au jefuit, l-au trădat și vândut altor neamuri și l-au călcat în picioare, încât pământul acesta, pe care l-ai dat neamului românesc pe veci, l-au înstrăinat.

Dar poporul acesta Te slăvește și Te iubește, Doamne, și nu merită, dar nici nu mai suportă acest tragic destin, făurit tocmai de cei puși să ne conducă.

Adu-ți aminte de el, pentru vrednicia celor ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii și monahiile, care zilnic se roagă pentru el și pentru rugăciunea noastră de astăzi, chiar dacă suntem nevrednici de mila Ta.

Pentru că toți ne-am abătut, toți am făcut nelegiuire, și ierarhii, și preoții, și credincioșii, și judecătorii, și procurorii și toți cei ce sunt puși să conducă și să facă dreptate.

Foarte puțini mai sunt cei care să facă dreptate, foarte puțini!

Te rugăm Doamne, încetează bătaia și umilința împotriva poporului românesc.

Adu-ți aminte, Iisuse Hristoase, de frații noștri care sunt în afara

țării, în exil sau vânduți odată cu teritoriile cedate, și-i miluiește pe ei.

Reunifică poporul Tău!

Repune-l în cinstea pe care a avut-o la Tine mai înainte, iartă-i păcatele săvârșite, apostaziile, răutățile, îndemnurile la desfrânare, la neiertare și la răzvrătire împotriva Ta.

Iartă-i Doamne, prea îndelunga-i lui răbdare și îngăduință față de jefuitorii și nemernicii neamului.

Iartă-i lașitatea, lipsa de vigilență care a dus la somnul națiunii, oboseala, lehamitea sau neputința și frica de a se lupta cu ei.

Rugători aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfântă, Pururea Fecioara Maria, Puterile Cerești, pe Sfinții Tăi Apostoli, pe cuvioșii care au slujit ție cu credință curată, din neam în neam, pe toți sfinții mucenici ai neamului nostru omorâți în temnițele comuniste, la Canal, în exil și în tot felul

de prigoniri pentru Hristos și pentru demnitatea și libertatea noastră.

Adu-ți aminte, Stăpâne, de toți cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserică și Neam; adu-ți aminte de sângele lor care s-a vărsat și pune-l pe acesta în balanța iertării noastre.

Redă poporului nostru pământul care l-a păzit cu grijă și credință prin veacuri, redă-i bisericile și mânăstirile vândute, redă-i pacea văzduhului și îmbelșugarea roadelor pământului, redă-i pădurile și bogățiile subsolului jefuite sau vândute pe nimic, redă-i stăpânirea de sine, demnitatea lui creștină și națională de altădată, conducători și judecători buni și cinstiți, neasupritori, nemincinoși, netrădători și nelacomi, redă-i arhierei vrednici de Tine, Iisuse Mare Arhiereu, preoți dăruiți Bisericii și Neamului, credincioși misiunii lor, adevărați secerători, așa cum Îi vrei Tu, Milostive.

Scapă-ne Doamne, de vicleana uneltire a mondialismului ocult și francmasonic, care reprezintă otrava și vipera lui antihrist, și de toată lucrarea diavolească a descreștinării lumii, precum și de tot necazul, mânia, primejdia și nevoia.

Ne credem liberi, dar suntem sclavii acelora, care ne spun că nu există Dumnezeu, Suflet, Neam și Țară și ne cer să sacrificăm totul pentru Țara lor, adică pentru Noul Babilon al Mondializării oculte, fără de Hristos, împotriva lui Hristos și a propriului neam românesc, în care antihrist să fie singurul lor împărat.

știm, Doamne, că tu poți toate câte le voiești. Fă, așadar, Doamne ca Țara și Biserica noastră Ortodoxă să fie și să lucreze ca o singură și unică mamă adevărată și bună, care să ne apere și să se lupte pentru noi la vremea necazurilor noastre și să nu mai facă niciodată alianțe cu iudele veacului acestuia prin trădare, ecumenism perdant, abandon, lașitate sau tăcere!

Auzi-ne Doamne, întru îndurarea Ta, după atâta moarte și sânge vărsat la revoluție, după atâtea sacrificii, sărăcie, pribegie și suferință a românilor.

Nu intra Stăpâne la judecată cu robii tăi, ci întoarce-Ți iar privirea Ta spre noi și ne ridică din păcat și din umilința în care ne aflăm, cu dreapta Ta cea mântuitoare, ca să mai putem spera și recupera ceva din atâția ani, pierduți în zadar.

Fii bun și iertător cu noi Doamne Iisuse Hristoase Dumnezeul nostru, ca să putem să Te mărturisim ca Domn și Mântuitor, împreună cu Tatăl și Duhul Sfânt, acum și pururi și în vecii vecilor Amin”

O rugăciune actualizată de Părintele Valică,
având ca punct de plecare rugăciunea Pr. Calciu

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Arhimandritul Athanasie Mytilineos (1927-2006):
    …Aici va semnalez sa fiti foarte atenti! Din acest motiv poporul lui Dumnezeu trebuie sa aiba cunostinta; trebuie sa cunoasca bine invatatura dogmatica a Bisericii noastre, adica continutul credintei si sa-l aprofundeze cat de bine poate. Trebuie sa cunoasca bazele bunei credinte, ale vietii duhovnicesti. Si atunci cand, la un moment dat, preotii, episcopii sau patriarhii, este posibil, sa se miste intr-un mod eretic, sa fie dezaprobati de catre poporul lui Dumnezeu; sau poporul lui Dumnezeu sa-si ia masurile sale si sa fie cu luare-aminte, pentru ca ar putea sa se inchine unui antihrist, in loc sa-l cinsteasca pe episcopul sau, sau pe arhiepiscopul sau, sau pe patriarhul sau…
    (Armaghedonul si nimicirea antihristului pag.385)

  2. Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos indeparteaza toate fortele diavolicesti opuse Tie din pamantul, apa, aerul, insectele, pasarile, animalele, iarba, florile, pomii si din noi. romanii. Si ia-le pe toate aceste spurcaciuni diavolicesti si intoarce-le pe capul celor care le-au trimis asupra noastra si leaga-le de capul lor. al satanistilor spurcati cu Puterea Ta, Sfanta Cruce a lui Iisus Christos pe vecie. Astfel incat ei sa nu mai poata sa le intoarca asupra noastra s-a Romaniei niciodata. Nici asupra noastra dar nici pe capul tarilor si popoarelor pe care ei, satanistii vor sa le distruga ca sa devina ei, stapani pe acest Pamant. Amin, Amin, Amin, Amin.

  3. …Și ne iartă noua romanilor multele păcate săvârșite în ultimii 40 de ani, pentru care am fost dați în mâinile străinilor de neam si de credinta: avorturi, furt, desfrau,prostituție,minciuna,necredința în ajutorul și puterea lui Dumnezeu, fățărnicie și răzvrătire împotriva oricărei autorități bisericești,familiale sau politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button