X

[VIDEO] Păstrarea identității naționale a românilor din Diaspora. ”În primul rând, pe primul loc, trebuie să punem cetățeanul român”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Miercuri, 31 ianuarie 2024, a avut loc dezbaterea organizată de AUR cu tema „Păstrarea identității naționale a românilor din Diaspora: rolul Ambasadelor, Consulatelor, Institutelor Culturale și provocărilor actuale”. 

Am luat cuvântul și am subliniat cîteva idei esențiale despre Diaspora română, cea care reprezintă peste 6.000.000 de persoane. Aceste milioane de frați și surori sunt plecați din propria țară și încearcă să își câștige existența dincolo de frontierele României.

Din păcate, cu mici excepții,  Ambasadele, Consulatele și Institutele Culturale sunt văduvite de profesionalismul pe care îl dorim la vârful acestor instituții.

Gestiunea slabă a realizării actelor, carențele mari în programări, în felul cum funcționează aceste instituții îndepărtează cetățenii români care trăiesc peste hotare de țara mamă.

Ne-au scris foarte mulți oameni că nu își pot face certificat de naștere pentru copii din cauza acestor probleme. Și, majoritatea, se iau cu treaba, cu munca, pentru că românii de peste hotare muncesc mult, deoarece banii nu cresc în pom nici acolo și se apucă și iau copilului certificat de naștere din Spania, din Italia, din țara în care sunt, și astfel îi pierdem definitiv pe acești copii care se nasc din părinți români.

Așa cum se poate vedea și din programul de guvernare AUR, unde anunțăm clar că protejăm și promovăm interesele comunităților românești istorice și ale românilor din Diaspora, este necesar un recensământ general național în toate țările în care trăiesc români.

De altfel, o prioritate guvernamentală pentru ca toți românii de peste hotare să aibă acte valabile românești este primul punct în strategia noastră pentru Diaspora. Restabilirea legăturii României cu cetățenii săi, oriunde locuiesc ei.

”În primul rând, pe primul loc, trebuie să punem cetățeanul român”

Vreau să vă reamintesc și despre ”Linia Verde”, modul prin care AUR vine în ajutorul românilor din Diaspora întrucât statul român nu caută sau nu găsește soluții pentru rezolvarea acestor probleme precum dificultatea cu care obțin o programare la un consulat sau despre calitatea proastă a serviciilor pe care acestea le oferă.

Întreaga dezbatere poate fi urmărită aici:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Am avea nevoie de un video pe YouTube pt combaterea acestui gnostic.

    https://youtu.be/agVAChV62Yo?si=YuNNAW5acWX4vyS0

    Am ascultat cu atenție clipul cu pr.Teologos.E zăpăcitor pentru credincioșii ascultători afirmația lui că nepomenitorii sunt sigur în afara Bisericii pentru că aceștia,nepomenitorii( și pt el nu contează care nepomenitorii că sunt echilibratii sau cei schismatici,toți,așa la grămadă) sunt mai critici ei față de ierarhi și preoți decât ereticii .Tot ce debitează acest Teologos ideile sunt și ale lui Pimen Vlad și invers.La trăsnăile astea ei sunt doi în unul.
    1.in chestiunea ereziei părintele și alții ca el suferă de sindromul numit Daltonism duhovnicesc
    2.nu îl pot numi eretic ci părtaș la erezia ecumenista și părtaș cu ereticii
    3.este gnostic asemeni călugărilor gnostici din Tebaida Egiptului care le explicau pe toate prin prisma arianismului;are vederi gnostice despre ortodoxie si erezie.Prin prisma gnosticului credinciosul ,preotul nu trebuie să întrerupă pomenirea ereticului cum a fost Sf.Maxim Mărturisitorul ,pt că nu e celebru și somitate ca Sf.Maxim și prin urmare,daca tu nu ești somitate ca Sf.Maxim trebuie sa fii cu ereticii că altfel”ești în afara Bisericii”.
    4.In legătură cu gheronda Sf.Efrem Katunakiotul,Nichifor și cu faptul că atunci când Sf.Efrem săvârșea prefacerea fiind sub ascultarea lui Nichifor cat a stat sub ascultarea lui Sf.Duh Se pogora cam greu și după multe lacrimi și că Sf Efrem simțea el așa ca un zid între el și Sf Taine iar că după ce a plecat de la gheronda Nichifor venea Sf.Duh fără ca el sa mai trebuiască să plângă așa de mult ca să aștepte prefacerea.Fereasca Dumnezeu de așa nebunie.Prefacerea are loc pt că are cuget ortodox și indiferent de condiția morală a preotului respectiv ok dpdv canonic și indiferent ce gheronda are el prefacerea nu e condiționată de persoana preotului liturghisitor pt că altfel am pune în discuție însuși harul preoției.Numai gnosticii condiționează harul prefacerii Sf Taine sau al preoției în funcție de ce le tuna lor prin capul lor lipsit de dreapta înțelegere .In legătură cu asta Teologos și cei ca el e mincinos.In cartea Sf Efrem Katunakiotul se spune că acesta plângea mult la toate Sf Liturghii pe care le oficia din lucrare lăuntrică.Chiar in carte spune că îl cerceta harul lacrimilor și în virtutea harului lacrimilor făcea pauze dese și mari ca liturghisitor și nicidecum că era așa și pe dincolo cum sporovăiește ăsta.
    5.E diferența ca de la cer la pământ între situația în care era gheronda Nichifor de atunci(anii 1967) cu întreruperea pomenirii lui Atenagora in care nu era erezie oficializată prin sinod ci era o chestiune doar pe un membru al Bisericii și anume pe persoana patriarhului Atenagora,ca eretic singular și situația de acum când este erezie răspândită în masă,între mase,panerezie,erezie cu răspânditori dintre clerici ca:patriarhi,episcopi,preoți în toată Biserica și nu mai e o chestiune izolata,locală ca atunci,cu Constantinopolul și Sf Munte,acum fiind erezie răspândită în toată Biserica prin sinod.E altceva acum și nu e în afara Bisericii cineva care nu e în cârdășie cu ereticii.Sa nu încurcăm borcanele și poate sa fie și numai sinod ca începătorie a rautatii ereziei,nu numai unul după,ca să o condamne pentru a întrerupe tu pomenirea.Nu trebuie să așteptăm sinod care sa condamne erezia pentru că pentru a condamna erezia e suficient sa fie un sinod anterior care a propovaduit-o(cum e sinodul din Creta) și tu ești obligat de hotărârile acestui sinod prin ele însele eretice sa faci întreruperea pomenirii ereticilor.De acum prin însuși sinodul lor eretic îi numim pe eretici eretici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button