X

Pr. Ioan Istrati: Vai de vremea noastră!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Marea tragedie a evului media și rădăcina tuturor relelor e lipsa acută de legitimitate.  Oamenii au pierdut Calea, care este Hristos, așa că există o luptă acerbă după ciolan mediatic sau financiar, ceva de speriat.

Într-o lume normală, viitorul inginer studiază politehnica, apoi se apucă de construit.

Medicul face 10 ani de școală până deschide chirurgical un pacient.

Popa studiază 10 ani, 30 de discipline ca să stea în amvon și să predice mulțimii.

Profesorul își tocește coatele pe bănci insalubre până să tocească mințile copiilor.

Avocatul învață mii de formule juridice până îmbracă roba. Bucătarul se prăjește pe chelie 10 ani la cratiță până devine chef.

Et caetera.

În societatea malignă de azi cu multiple metastaze morale:

– actorul o face pe maestrul inițiat

– prezentatorul TV dă rețete de cancer

– eseistul complexat dă lecții de teologie

– șoferul de taxi predă geopolitică

– popa vândut justifică vaccinul prost

– imoralul urlă de moralitate

– obsedatul de stele Michelin dă lecții de asceză

– manelistul predă istorie a neamului.

Dacă privim cu atenție, vedem că lumea a luat-o la vale spre iad în ultimii 10 ani cu o iuțeală uriașă. Lucruri de neconceput acum un deceniu, acum sunt declarate firești.

Jumătate de planetă a fost înțepată cu ceva necunoscut și netestat.

Pământul a devenit o închisoare a fricii.

Controlul demonic a devenit lege. Papa binecuvintează Sodoma cea mai neagră.

Patriarhul ecumenic acordă autocefalie unei facțiuni necanonice, de strânsură, fără succesiune apostolică, politice, în dauna existenței unei Biserici canonice recunoscute chiar de el. Grecia, leagănul ortodoxiei, urgentează căsătoriile strigătoare la cer.

Războiul înfierbântă mințile elitelor drăcești.

Fitilul care ne desparte de sfârșit se scurtează.

Vai de vremea noastră!

Nu vreau să devin defetist sau lacrimogen.

Dar Hristos este singura noastră scăpare. Să ne rugăm neîncetat.

de Ioan Istrati

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Adevărat părinte, vai de vremea noastră. Dar dacă Dumnezeu ne-a dat-o o fi având vreun rost prezenta noastră acum și aici. Până la urmă, ce e nou? Singura întrebare a veacurilor, mai departe sau mai aproape de sfârșit, e aceasta: Cu sau fara de Hristos? E alegerea noastră. Domnul ne cheamă și ne așteaptă. Eu vreau cu tine Doamne.

  2. Situatia a aparut si din cauza incompetentei multora cu diplome. In Romania cel putin diploma inseamna… o diploma. Nu inseamna decat ca a avut cineva ocazia si timpul si banii sa o obtina. Cum a obtinut-o … nu se stie. La medicina se dau spagi imense la domni doctori foarte reputati ca sa se treaca examenele. La universitati acum jumatate de locuri sunt cu taxe si se pica studentii intentionat la examene ca sa se plateasca reexaminari si sa se faca bani oficiali iar la doctorate se dau spagi imense ca sa se aleaga subiecte ne-originale .. bani neoficiali ai profesorilor. Asta la stat unde zic multi ca e spuma invatamantului universitar din Romania. La privat e si mai rau dar cine are bani poate lua diploma fara sa treaca pe la scoala macar. Nu sunt la conducere o gramada de specialisti de la “privat”?
    Mi se pare o reactie fireasca ca oamenii sa nu se mai uite la diplome si patlamale ci sa caute adevarul si sa incearca sa-l ghiceasca daca specialistii se vede ca n-au habar. Povestea cu toata lumea inapoi in banca cu diploma lor nu mai are nicio valoare.
    Dar de ce si preotii isi apara pozitiile folosindu-se tot de diplome de parca harul curge din facultate, oare nu e de la Dumnezeu? Si sunt si unii absolventi de teologie ortodoxa care se duc pe la sectari nu-i asa? Ii sparg pe aia si ajung mari predicatori sau cum se numesc acolo cei mai avansati in vibratii sau in ce or fi… am citit asta de pe un site din Basarabia unde un preot il critica pe un predicator sectar care facea valva pe acolo la tv. Ii atragea atentia ca tocmai de la facultatea ortodoxa invatase toate explicatiile si invataturile care le dadea si acum din noua lua pozitie de succes de “profet” sectar ataca evident Biserica in mod necinstit. Te doare mintea! Daca e preot, e preot, poate mai si greseste ca este obosit dar el ajuta prin har pe multi oameni care se pot mantui doar ca i-a dezlegat el de pacate dar nu prin diploma ci prin har. Eu nu simt sa ma mai bag in discutia despre acrivie caci si preotii ecumenisti si pomenitori si nepomenitori dar poate chiar si cei mai rai, preotii care sunt si masoni sau altele rele de le fac si aflam de ele pe net, ei tot se poate sa salveze suflete doar prin har. Este mai mult decat o discutie despre competente.

    Sfantul Paisie Aghioritul zicea unor colectori de taxe (vamesi, na!) care se aparau ca umfla taxele ca ei stiu care oameni mint in privinta averii si statul pierde bani ca nu isi declara toate averile si atunci supra-taxau pe toata lumea ca nu stiau care minte si care nu – “O să vă dați seama, le spun, dacă veți trăi duhovniceşte. Atunci veți putea face această deosebire. Vă va înştiința Dumnezeu ca să vă dați seama.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button