X

Ciolacu vrea supravegherea deplasărilor pe drumurile publice sub pretextul unui nou sistem de tarifare al CNAIR. Va fi calculată și cota de carbon?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

CNAIR vrea să implementeze un nou sistem prin care șoferii vor fi taxați pe drumurile publice.  Acest nou sistem va ține cont de timpul petrecut pe șosea, dar și de numărul de kilometri parcurși, printr-o monitorizare totala a vehiculului.

Pentru a facilita acest proces, compania a inițiat o licitație publică în valoare de peste 250 de milioane de lei, având ca obiect achiziționarea unui nou sistem de tarifare, care include camere de supraveghere si senzori prin care toate vehiculele care se deplasează pe drumurile publice vor fi supravegheate începând cu 2025 și probabil le vor fi calculată cota de carbon.

“Acest sistem va superviza tariful de utilizare a infrastructurii rutiere atât pe baza timpului (sub forma unei viniete), cât și pe baza distanței parcurse de către autoturisme.”, transmite CNAIR in caietul de sarcini de pe SEAP.

Noul sistem de tarifare va include un mod de tarifare bazat pe perioada de utilizare a infrastructurii rutiere (time-based) pentru autoturisme, autobuze, autocare și autovehiculele de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată (MTMA) ≤ 3,5 tone, precum și un mod de tarifare în funcție de distanța parcursă (distance-based) pentru autovehiculele de transport de marfă cu MTMA > 3,5 tone.

Caietul de sarcini menționează, de asemenea, că pentru autoturisme, autobuze, autocare și autovehicule de transport de marfă cu MTMA ≤ 3,5 tone se va aplica și un tarif de trecere (peaj) pentru utilizarea podurilor, tunelurilor și trecătorilor de munte. Licitația are termen de depunere a ofertelor până pe 7 martie 2024. Implementarea software-ului la nivel național va fi ulterior necesară pentru a transforma această schimbare în realitate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Strategia si standartul UE ca pe autostrazi sa existe camere de luat vederi din kilometru in kilometru, si fibra optic pe intreaga lungime este de dinainte de 2010. Proin urmare infrastructura exista de mult timp. Acum se dau legile si sunt extinse si la drumurile publice.

  2. Ciolacu mana dreapta a lui antihrist. Se duce in Atos sa le impuna ciocu mic.

    Traim in sekuristan.

    Pana nu se desfiinteaza serviciile si nu se incrimineaza comunismul, bolsevismul nu va pleca din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button