X

UE pregătește pașaportul de carbon, care limitează călătoriile: fiecare cetățean va avea o cotă anuală fixă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Salvarea planetei necesită sacrificii, iar sacrificiile trebuie suportate de oameni.  Această paradigmă este avută în vedere de oficialii Uniunii Europene atunci când se gândesc să limiteze călătoriile cetățenilor din statele membre.

Cu cât călătorește mai mult un cetățean, cu atât crește și poluarea asociată cu deplasarea dintr-un punct în altul. Iar cele mai poluante, în acest context, se dovedesc avioanele.

În mod concret, alocarea cotei anuale de carbon per călător european va fi consemnată pe o cartelă care, în mod implicit, va limita călătoriile.

Sursa citată notează că, la nivel global, amprenta medie anuală de carbon a unei persoane se apropie de patru tone. Însă pentru a salva planeta, cetățenii ar trebui să emită maxim două tone de carbon anual, până în 2050.

Asta echivalează cu aproximativ două zboruri dus-întors între Londra și New York.

Cum a apărut ideea “pașaportului de carbon”

Ideea unui pașaport de carbon presupune ca fiecărui călător să i se atribuie o cotă anuală de emisii pe care să nu o poată depăși. Aceste cote urmează apoi să raționalizeze călătoriile.

Amprenta medie anuală de carbon a unei persoane din Statele Unite ale Americii este de 16 tone, fiind printre cele mai ridicate rate din lume.

În Regatul Unit, acest indicator se situează la 11,7 tone, adică de peste cinci ori mai mult decât nivelul recomandat de Acordul de la Paris pentru a menține creșterea temperaturii globale sub 1,5 grade Celsius față de nivelurile preindustriale.

Raport: vom vedea pașapoartele de carbon până în 2040

Un raport Intrepid Travel citat de CNN preconizează că vom vedea pașapoartele de carbon în vigoare până în 2040.

Deja, există în anumite țări europene legi și restricții care arată că obiceiurile de călătorie sunt forțate să se schimbe.

Asta, în contextul în care, între 2013 și 2018, cantitatea de dioxid de carbon emisă de avioanele comerciale din întreaga lume a crescut cu 32%.

Pentru o reducere semnificativă a emisiilor, prețul biletelor ar trebui să crească cu 1,4% în fiecare an, descurajându-i pe oameni să zboare. În realitate, prețurile biletelor au scăzut, estimează sursa citată.

Ce țări europene pun stavilă călătoriilor civile cu avionul

Unele țări europene au început să ia măsuri pentru a reduce călătoriile cu avionul încă înainte ca pașaportul de carbon să fie oficializat la nivel comunitar.

Începând cu 1 aprilie 2023, în Belgia, pasagerii care zboară pe distanțe scurte și cei de la bordul aeronavelor mai vechi suportă taxe majorate, pentru a-i determina să ia în calcul forme alternative de călătorie.

Două luni mai târziu, Franța decide să interzică zborurile interne pe distanțe scurte, în situația în care aceeași călătorie poate fi făcută cu trenul în două ore și jumătate sau mai puțin.

O schemă similară se profilează la orizont și în Germania. Un sondaj YouGov a arătat că 70% dintre germani ar susține astfel de măsuri de combatere a schimbărilor climatice dacă ar fi disponibile variante de transport alternative, cum ar fi trenurile sau călătoriile pe apă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Mizeria iluminatilor, a noii ordini satanice este acum transpusa în practica de mizeria ue, creata de aceste forte malefice tocmai în acest scop, pentru a instaura aceasta tiranie demonică și a distruge umanitatea. Și idioții utili iau de bune toate mizeriile asa zișilor guvernanți, cum sunt poluarea, carbonul și alte invenții drăcești ale maleficelor cercuri autointitulate elite. Pai, foarte bine dacă exista poluare, sa desființeze mai întâi corporațiile acestor nemernici, care sug resursele din toate tarile și nu plătesc nici taxe măcar și distrug mediul pe bune, nu cu invenții și cu prostiile care ni se baga noua în cap, cum este carbonul și alte idioțenii. În munții noștrii, acești nemernici de guvernanți au permis, unor nenorociți sa facă microcentrale pe albia râurilor de munte și au distrus tot ecosistemul. Și asta e situația cu marile corporații în România și în întreaga lume, furtul resurselor popoarelor colonizate și distrugerea mediului. Deci cine poluează și distruge planeta ??? Noi sau corporațiile papusarilor, în complicitate cu guvernele marioneta și cu asa zisa UE? Este inadmisibila aceasta tiranie, aceaste minciuni ordinare care au ca scop reducerea populației și aceasta mizerie numita UE trebuie desființată !!!!

    1. Idioata divagatie, n-ai absolut nici o legatura cu ce se intampla real si ce reprezinta Uniunea Europeana. Ar fi HAOS aici, cu oamenii pe care suntem in stare sa-i punem in frunte. Sunt aproximativ 35000 de zboruri ZILNICE in Europa. Fa un calcul, minuneaza-te si apoi continua-ti frustrarile si manipularea mizerabila a oligofrenilor contra UE.

      1. Dacă e idioata divagatia mea, atunci stai în cușca pregătită de satanistul Schwab și de baba Ursula și mănâncă gândacii pregătiți de corporațiile și de agenda NOM!!! Și în final primește și injecția letala creata de clanul Rotchild și distribuita ” gratis” de Bruxell-ul globalist!!!! Sacrifica-te tu idioato, pentru binele WEF, OMS, imperiului atlantist și pentru alte elucubrații bune de înșelat idioții pro UE !!!!

        1. Raspunzi plina de patos cu absolut nimic! Ai niste texte gen mancat gandaci in creier vomate de acest site si probabil de pe facebook, Sosoaca si Ciutacu, insa habar n-ai nimic in detaliu. Interese meschine au fost si vor fi absolut peste tot la nivel inalt, insa vai si-amar sa fim singuri sau cu rusnacii. Ne intoarcem fix in anii ’50.

          Pana la mancarea din gandaci din capul tau, toanto, uite-te mai bine la standardul de viata al tarilor vestice si la parcursul Romaniei de cand e in UE si inainte (in anii 2000-2007).

  2. De la lipsa totala de mobilitate(prin acesta masura dementa si prin una la fel de dementa:pasapoartele de vaccinare) si de la saracia lucie care ii va lovi pe marea majoritate a cetatenilor europeni, vor porni Revolutiile populare in toata Europa, dand de pamant(inclusiv la propriu) cu slugoii antinationali care sunt astazi in fruntea Coloniilor europene si daramad din temelii aceasta Uniune marxist-satanista! Bineinteles ca, la dezmembrarea maleficei UE, va contribui si “biciul lui Dumnezeu” de astazi, care este Rusia!

  3. UE a devenit o organizație terorista care complotează împotriva intereselor popoarelor europene, împotriva libertății și drepturilor omului câștigate prin lupta și jertfa de către aceste națiuni, care este în serviciul unor asociații suprastatale private, nealese de nimeni, cu agende și obiective secrete, care pun în pericol libertatea, viata, economiile și dezvoltarea națiunile europene, deoarece aceasta nu mai actioneaza pentru protecția și dezvoltarea statelor europene membre ci în interesul și sub comanda acestor organizații secrete, formate din oligarhi, multimiliardari, politicieni, oameni de afaceri racolați de aceste organizatiti, care au ca țintă implementarea marii resetări, a Agendei globaliste 2030, a controlului total asupra populatiei globului, a dictaturii digitale și climatice și a guvernului mondial. În aceasta situație, se impune ca statele europene sa desființeze aceasta organizație antistatala, anticrestina și antieuropena și sa își redobandeasca libertatea, independenta și suveranitatea grav amenințate de către acest complot mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button