X

Green Deal/ Experții UE recomandă o taxă de carbon în agricultură, pentru reducerea emisiilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Experții Comitetului științific consultativ european pentru schimbările climatice susțin că fermierii nu sunt motivați suficient astfel încât să fie atinse obiectivele UE în materie de climă. 

Un raport dat publicității zilele trecute avertizează că emisiile din agricultură „au rămas în mare parte neschimbate din 2005”, două treimi dintre ele provenind de la animale, anunță Euractiv, citat de Marius Tucă.

În acest context, experții spun că ar trebui introdus un sistem de preț al carbonului , o taxă pe carbonului din agricultură, cel târziu până în 2031.

Grupul de experți a cerut instituirea unui sistem de tarifare a carbonului care să aplice agriculturii principiul „poluatorul plătește”, pentru a încuraja fermierii să-și reducă emisiile, cum ar fi Sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii (ETS), care acoperă în principal energia și producția.

Comisia Europeană ia în considerare deja stabilirea unui preț pentru emisiile agricole.

Consiliul științific și-a prezentat recomandările în timp ce Comisia Europeană pregătește un nou document care va stabili un obiectiv intermediar de reducere a emisiilor pentru 2040, a subliniat Tim McPhie, purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru problemele climatice și energetice, în cadrul unei conferințe de presă organizată după publicarea raportului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Ceea ce pun in aplicare satanele birocrate de la Bruxelles, reprezinta sinuciderea ritualica dpdv economic si social a Europei! Doar ca cetatenii de rand incep sa se trezeasca, asa ca va urma o noua “noapte a cutitelor lungi” impotriva birocratilor dementi si a elitelor nationale vandute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE